Đukanović: Opet bih učinio isto

Radio Titograd

14.06.2022, 07:04h

3 min

Foto: Stop kadar/Pobjeda

Iz Uprave policije, na pitanja Pobjede povodom incidenta u Budvi, odgovorili su i da „osobe koje su bile akteri predmetnog događaja nijesu htjeli podnošenje prijave za fizički i verbalni napad, tako da je maloljetnim licima izrečena mjera upozorenja na ponašanje“.

Nikšićanin Ognjen Đukanović potvrdio je za Pobjedu da je odustao od prijave protiv grupe Budvana koja ga je napala.

“Nijesam vidio svrhu da podnosim prijavu”, rekao je on.

Ispričao je da je 10. juna sa kolegama došao u Budvu, jer su radili na jednom gradilištu. Kako im se pokvarilo vozilo, on i jedan kolega pošli su da kupe dio koji nije radio i dok su bili na parkingu primijetio je mladića koji je protrčao sa crnogorskom zastavom u rukama.

“Prokomentarisao sam kako je jedan od rijetkih koji se usudio da kroz Budvu nosi našu zastavu, a onda sam vidio da je stao pored kontejnera za smeće i da tu kači zastavu. Prišao sam i pitao ga: „Što ćeš s tom zastavom“, a on mi je odgovorio: „Da je zapalim“. Strgao sam zastavu i krenuo prema vozilu. Rekao sam mu da se skloni i on se odmakao. Međutim, tada su prišli još jedan ili dvojica njegovih drugova i počeli su da me psuju, vrijeđaju na nacionalnoj osnovi i nasrnuli su na mene i kolegu”, priča Đukanović.

Obračun, kaže, nije trajao dugo, a konstatuje i da je većina svjedoka samo stajala i posmatrala tuču.

“Branio sam se koliko sam mogao. Iskreno, u jednom trenutku sam se uplašio, znajući u kakvoj smo sredini, da će im neko od njih i priskočiti u pomoć. Ulećela su dvojica mladića i počeli su da nas razdvajaju. Neko je rekao da dolazi policija i napadači su se razbježali”, rekao je Đukanović.

Ognjen-ukanovi

Ognjen Đukanović; Foto: Pobjeda

Sat ili sat i po kasnije, kako kaže, vraćao se sam sa građevine kada je u istoj ulici naišao na te momke.

“Napali su me prvo verbalno – uz psovke i uvrede i potukli smo se. Sve je trajao kratko, možda minut, jer je odmah stigla policija”, prisjeća se Đukanović.

Kada je portal Pobjede u neđelju objavio snimak pokušaja paljenja crnogorske državne zastave, na kojem se vidi i hrabri mladić koji je spasio zastavu od skrnavljenja, društvene mreže su „eksplodirale“ od poruka podrške, a
Đukanović je ubrzo i identifikovan.

“Stigla mi je ogromna podrška i to mi baš znači”, dodaje on.

Poručuje da bi opet učinio isto i kaže da se nada da će i ovaj događaj „probuditi“ ljude da reaguju i ne dozvole skrnavljenje crnogorskih simbola.

Pobjedi su iz Uprave policije juče saopštili da je patrola odmah po prijavi incidenta reagovala, ali da na mjestu događaja nije zatekla aktere.

“Centru bezbjednosti Budva je 10. juna oko 13 časova jedno lice iz Nikšića prijavilo da je fizički napadnuto od strane dva mlađa muška lica nakon njegovog reagovanja, odnosno sprečavanja tih lica u namjeri da zapale državnu zastavu. Policija je izašla na lice mjesta u naselju Rozino i tamo nije zatekla ta lica”, istakli su u odgovoru na naša pitanja.

Naveli su da su oko 16 sati, po istom osnovu, dobili još jednu prijavu.

“Da se na istom mjestu odvija svađa više nepoznatih lica. Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli aktere događaja, koji su dovedeni u službene prostorije Centra bezbjednosti Budva. Od dva maloljetna lica su u prisustvu roditelja uzete izjave na okolnosti navedenih prijava, a u kojima su oni naveli da nijesu imali namjeru da zapale državnu zastavu”, saopštili su iz Uprave policije.

Iz kotorskog tužilaštva, kojem smo, takođe uputili pitanja, do zaključenja ovog broja Pobjede nijesu odgovorili.

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2,

00:09h

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 23:19h

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 23:16h

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 22:48h

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 22:40h

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 22:34h

Skip to content