Đukanović: Odlučnost i efikasnost u politici EU nakon agresije na Ukrajinu daje snagu

Radio Titograd

08.05.2022, 17:30h

< 1 min

Foto: Kabinet predsjednika

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u ime građana Crne Gore i u svoje ime, uputio je čestitku predsjedniku Evropskog savjeta Šarlu Mišelu povodom 9. maja – Dana Evrope, uz najbolje želje za prosperitet Evropske unije i afirmaciju projekta evropskog ujedinjenja kao jedinog garanta sigurnosti i demokratskog razvoja svih evropskih naroda.

– Ovogodišnji Dan Evrope, koji je ujedno i dan velike pobjede slobodarskog svijeta nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, dočekujemo u nevjerici da su strahote rata, stradanje i patnje civila na evropskom tlu, postali naša današnjica. Jedinstvo, odlučnost i efikasnost u politici EU nakon agresije na Ukrajinu, i to od strane zemlje koja je zajedno sa ukrajinskim i drugim narodima Sovjetskog Saveza dala neprocjenjiv doprinos toj pobjedi prije 77 godina, ohrabruju i ulivaju snagu da zajedno istrajemo u odbrani temeljnih vrijednosti evropskog jedinstva: ljudskog dostojanstva, slobode, demokratije, jednakosti, vladavine prava i ljudskih prava i prava svakog naroda na slobodan izbor svog puta – naveo je Đukanović.

Kako je istakao, pred nama je vrijeme teških, strateških odluka.

– Nadajmo se mudrih i pravovremenih. Odluka koje će pružiti sigurnu evropsku budućnost i zemljama koje su van Evropske unije. Crna Gora proslavlja Dan Evrope ponovo čvrsto na svom evropskom i euroatlantskom putu, odlučna da povrati reformski entuzijazam i svoje evropske partnere uvjeri da je ne samo pouzdan vanjsko-bezbjednosni partner koji istrajava na afirmaciji evropskih vrijednosti, već i zemlja koja je u stanju da odgovori na većinsko opredjeljenje svojih građana da žive u skladu sa najvišim evropskim standardima i vrijednostima demokratije. Radujemo se novim evropskim pobjedama – zaključio je on.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

06.07.2022. u 22:00h

Titogradske vijesti, top1

06.07.2022. u 21:51h

22.06.2022. u 05:25h

22.06.2022. u 05:25h

Skip to content