Đeljošaj: Predlog zakona o elektronskim komunikacijama uskoro pred Vladom

Radio Titograd

09.03.2024, 15:31h

< 1 min

Foto:RTCG

 

Tekst Predloga Zakona o elektronskim komunikacijama uskoro će se naći pred Vladom, a predložena rješenja imaju za cilj podsticanje tržišta i zaštitu bezbjednosti korisnika po najvišim evropskim standardima, saopštio je Nik Đelošaj , potpresjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja.

Kako se ističe u saopštenju nakon inkluzivne javne rasprave tokom koje je pristigao značajan broj korisnih komentara i sugestija, Radni tim kojim koordinira Ministarstvo ekonomskog razvoja pripremio je unaprijeđeni tekst Predloga zakona o elektronskim komunikacijama.

“Predlog koji je nakon višegodišnjih najava, zahvaljući posvećenom radu novog tima, završen za svega tri mjeseca, pripremljen je u skladu s najboljom evropskom praksom. Nakon međuresorskih usaglašavanja Predlog će biti upućen na mišljenje Evropskoj komisiji, a nakon toga Vladi na utvrđivanje”, navodi se u saopštenju.

Namjera Ministarstva je, kako ističu,  da stvaranjem adekvatnog zakonodavnog okvira, da dodatni impuls razvoju tržišta u sektoru elektronskih komunikacija.

“U kontekstu potrebe snaženja otpornosti javnih elektronskih komunikacionih mreža i usluga, predlog Zakona predviđa mehanizme za jačanje bezbjednosti sa aspekta kritične infrastrukure i zaštite prava korisnika”, zaključuje se u ssaopštenju.

Detaljan Izvještaj sa javne rasprave biće objavljen do 15.marta 2024.godine, na internet stranici Ministarstva ekonomskog razvoja.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.04.2024. u 19:42h

Titogradske vijesti, top1

20.04.2024. u 15:19h

Skip to content