Dijetetičarka Kara Harbstrit otkriva koje tri namirnice bi trebalo da jedete u aprilu

Radio Titograd

09.04.2024, 06:04h

< 1 min

Foto:Pixabay

 

Dijetetičarka Kara Harbstrit otkrila je koje bismo tri namirnice, odnosno tri vrste hrane, trebalo češće da uvrstimo u jelovnik već ovog aprila.

Avokado

Avokado je odličan izvor masnoća korisnih za srce, ali i način da prehrani dodatno više vlakana i folata korisnih za srce. Kako prenosi Eating Well, jedna četvrtina avokada sadrži 2,5 grama zasitnih vlakana. Takođe, može biti odličan pojačivač hranljivih materija u receptima.

Masti u avokadu pomažu u apsorpciji vitamina topivih u mastima, kao što su vitamini A, D, E i K, koji se nalaze u drugoj hrani.

Špargle

Špargle su sezonsko povrće koje često preporučuju mnogi dijetetičari i nutricionisti. Sadrže vlakna, proteine i vitamin K koji jača kosti, a osiguravaju i vitamine A i C, te kalijum i fosfor. Osim toga, dijetetičarka Kara Harbstrit ističe da su špargle “dobar izvor prebiotičkih vlakana, koja su važna za hranjenje dobrih bakterija u crijevima”.

Rotkvice

S dolaskom proljeća počinje i sezona rotkvica, povrća koje obogaćuje različite salate i druge obroke koje volite da jedete. Iako se mogu pronaći tokom cijele godine, dijetetičarka ističe da su najbolje u proljeće. Možete ih pronaći u mnogim varijantama, u rasponu od blagog i blago slatkog ukusa do paprenog i oštrog.

Mogu se jesti sirove ili pečene, a sadrže vlakna, kalijum i vitamin C, prenosi B92.

 

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

23:35h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

27.05.2024. u 23:27h

02.05.2024. u 18:14h

02.05.2024. u 18:14h

Skip to content