DF: Upozoravamo vladu da sječa Srba dodatno radikalizuje stanje u Crnoj Gori

Radio Titograd

30.07.2022, 13:25h

< 1 min

Kao sto smo i upozoravali, unutar vlade CG postoje jake ekstremističke antisrpske i suštinski anticrnogorske strukture, navode iz DF-a.

-Osim poznatih punktova sa kojih se plasira mržnja prema Srbima i SPC, u samo nekoliko mjeseci ,,slavu” Ranka i Raška je potamnila ministarka kulture Masa Vlaovic. Osoba potpuno nepoznata javnosti, i u kulturi i javnom životu, bez bilo kakvih rezultata na funkciji koja joj je nekim čudom zapala, postala je prepoznata jedino po fašizmu i tjeranju Srba iz ministarstva kulture- smatraju oni.

Dodaju: “PteU samo nekoliko dana, sa najvažnijih pozicija smijenjeni su ljudi koji su najbolji u svojim oblastima i koji su ostvarili znacajne rezultate, među kojima su i Jovan Markus, Radisav Jevric, Ilija Lalošević, Aleksandra Božović, Mladen Zagarcanin, Andrija Radulović, Milorad Durutović… Međutim, rezultati nisu ono sto vrednuje Vlaovićka, njoj je jedino važno da nema Srba, što je u skladu sa ideologijom Sekule Drljevića i njenog stvarnog šefa Mila Đukanovića.”.

-Ovakvi potezi govore da je 30. avgusta teško iskompromitovana velika narodna pobjeda, jer nije došlo do demontaže bivšeg režima i slamanja montenegrinskih punktova, a sve zbog neodlučnosti i kukavičluka bivšeg premijera i njegovih eksperata. Umjesto toga, i umjesto da se posebno na polju kulture dese promjene koje bi pomogle da se Crna Gora vrati svojoj tradicionalnoj kulturnoj vertikali, na mjestima odlučivanja su ponovo mrzitelji i fanatici. Vlaovicka je ovim potezom, kao i nedavnim izborom Nacionalnog savjeta za kulturu u kome takode preovlađuju poznati ekstremisti, sebe predstavila kao običnog šovinistu. Njeno djelovanje je dodatno opasnije zbog toga sto ona ima potrebu da se, zbog toga sto nije iz CG, dokazuje ovdašnjim fašistima-saopštle su Demokrate.

Naglašavaju:”Upozoravamo vladu da ova sječa Srba dodatno radikalizuje stanje u Crnoj Gori. A onima koji čeznu za vremenima od prije 30. avgusta možemo poručiti da će  naići na otpor i biti konačno poraženi”.

Izvor.Dan

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

16.08.2022. u 21:31h

Titogradske vijesti, top2

16.08.2022. u 21:25h

Titogradske vijesti, top2

16.08.2022. u 21:15h

Titogradske vijesti, top2

16.08.2022. u 20:26h

21.07.2022. u 10:44h

21.07.2022. u 10:44h

Skip to content