Dežurni domovi zdravlja u Bloku 5, Tuzima i Zeti

Radio Titograd

04.11.2023, 10:07h

< 1 min

Foto:RTCG

Rad izabranih doktora za odrasle i djecu tokom vikenda (4. i 5. novembra) i za praznike će se obavljati samo na punktu Blok 5 u dvije smjene, od 7 do 14 sati i od 14 do 21 sat za teritoriju Opštine Podgorica. U Opštini Tuzi rad vikendom obavljaće se u Zdravstvenom objektu (ZO) “Tuzi” od 7 do 15 sati, a u Zeti u ZO “Golubovci ” u istom terminu, saopšteno je iz Doma zdravlja.

Ova izmjena je donesena u skladu sa novom odlukom o radnom vremenu u Domu zdravlja Glavnog grada.

“Ističemo da će osim Izabranog doktora za odrasle (IDO) i Izabranog doktora za djecu (IDD) u Domu zdravlja Blok 5 za dane vikenda i praznika raditi i Centar za laboratorijsku dijagnostiku. Rad patronažne službe će se odvijati po ustaljenom rasporedu za dane vikenda i praznika od 7 do 19 sati”, navodi se u saopštenju.

Organizovanjem rada na ovaj način, će, smatraju, omogućiti veći komfor pri pružanju usluga pacijetnima u akutnim stanjima jer će se u istom objektu osim pregleda doktora odraditi i indikovana laboratorijska dijagnostika bez potrebe da pacijent ide iz punkta u punkt.

“Navodimo i benefit blizine Urgentnog centra i Instituta za bolesti djece ovom objektu u slučajevima kada potrebe pacijenata za određenim zdravstvenim uslugama prevazilazi kapacitete naše ustanove”, navodi se u saopštenju Doma zdravlja.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

19:55h

Titogradske vijesti, top2

03.12.2023. u 18:31h

Titogradske vijesti, top1

03.12.2023. u 18:02h

Skip to content