Detektor za metal na ulazu u Osnovni sud nije u funkciji. Bomba ipak aktivirana u holu, a ne na ulazu u Osnovni sud

Radio Titograd

03.03.2023, 16:49h

2 min

Nemanja Vujošević iz kriminalističke policije izjavio je da je utvrđeno da je Podgoričanin Mladen Bulatović aktivirao bombu prilikom ulaska u zgradu suda, ali prije nego je pristupio kontroli policijskih službenika.

Fotografije i video materijal sa lica mjesta, na kojima se vidi da staklo na ulaznim vratima zgrade nije oštećeno, ukazuju, međutim, da Bulatović nije aktivirao bombu na ulazu u zgradu suda. Jer, teško da bi stakla na ulaznim vratima u tom slučaju ostala neoštećena.

Preciznost Vujoševićeve izjave u pitanje dovodi i saopštenje Osnovnog suda, u kojem je navedeno da se eksplozija dogodila u holu suda na prizemlju, gdje se nalaze šalteri za rad sa strankama, pisarnice, i to u prisustvu veliko broja zaposlenih i građana.

Današnji tragičan događaj u prvi plan stavlja (ne)funkcionalnost detektora za metal koji bi trebalo da se nalazi odmah ispred ulaznih vrata, kroz koja stranke treba da prođu čim stupe u zgradu Osnovnog suda.

Ivan Pekić, predsjednik Internacionalne policijske organizacije Crne Gore za Televiziju E kazao je da je očigledno da detektor za metal u ovoj instituciji ne radi, jer bi u suprotnom, po ulasku u zgradu on bio aktiviran. Nezvanična saznanja govore da detektor nije u funkciji već dvije godine!?

Inspektor Vujošević ni u jednom momentu nije spomenuo detektor za metal, već isključivo policijsku kontrolu.

Na pitanje da li detektor za metal radi, nije mogla da odgovori ni tužiteljka Snežana Šišević.

Vladi Crne Gore, naročito premijeru Abazoviću i ministru pravde Kovaču usta su puna obećanja o unapređenju uslova za borbu protiv kriminala i korupcije. No, današnji događaj i riječi čelnih ljudi crnogorskih sudova pokazuju koliko se od toga ostvaruje. Kad je već ne dobijaju od Vlade novac za regulisanje službe obezbjeđenja, prema našim saznanjima, sudovi podršku traže uglavnom od međunarodnih donatora.

Ispravan detektor za oružje na ulazu u zgradu Osnovnog suda danas bi značio izbjegnutu tragediju.

Izvor:antenam.net

 

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top1

31.03.2023. u 19:19h

Titogradske vijesti, top2

31.03.2023. u 16:08h

Titogradske vijesti, top2

31.03.2023. u 15:36h

Titogradske vijesti, top1

31.03.2023. u 15:21h

Skip to content