Demokrate: Ovo je trenutak kada Crna Gora kaže – Dosta je bilo

Radio Titograd

14.01.2024, 12:45h

2 min

Foto: Demokrate

 

Decenije vladavine DPS-a, koje su trebale biti godine napretka i razvoja, umjesto toga su postale epizoda izdaje i korupcije, period u kojem su se iznevjerili ideali na kojima je naša država osnovana, pa od strane DPS-a osramoćena. Danas, suočeni s posljedicama njihovog vladanja, ne možemo a da se ne zapitamo: gdje bi Crna Gora bila da je DPS izabrao drugačiji put, navele su Demokrate u reagovanju na saopštenje DPS-a.

“Izdaja koju su počinili nije samo prodaja naše zemlje, već i prodaja nade i povjerenja naših građana. Umjesto da priznaju svoje greške i zatraže oprost, oni nastavljaju da izbjegavaju odgovornost, optužujući druge za sramotu koju su sami napravili”, istakli su u Demokratama.

Prema njihovim tvrdnjama u vremenima kada su nam bili potrebni lideri, DPS nas je iznevjerio, ratovima obrukao, korupcijom i kriminalom ponizio.

“Ali neka bude jasno: mi više nećemo tolerisati ovo ponašanje. Crna Gora zaslužuje bolje. Zaslužuje Vladu koja sluša glasove svojih građana, a ne glasove korupcije i kriminala. Zaslužuje Vladu koja ne mrzi šah zbog šahovnice. Zaslužuje Vladu koja neće imati otvorena pitanja sa susjedima, koja su u nasljeđe ostavili ili aktuelni ili odbjegoi prvaci DPS-a. Zaslužuje Vladu koja ima petlje odbraniti svoje nacionalne interese i svoje simbole, bez obzira na potencijal zemalja za koje su isti zainteresovani”, ističu Demokrate u reagovanju.

Oni napominju da pripadaju ljudima koji se ne boje reći istinu, ljudima koji se ne boje borbe za bolje sjutra.

“Sada je trenutak kada moramo pokazati da smo jači od mračnih stranica naše prošlosti, trenutak da se uspravimo i s ponosom hodamo, poštujući svakog, ali i tražeći poštovanje od svih. Ova borba nije samo protiv korupcije i nepravde koju je DPS sijao; ovo je borba za obraz Crne Gore. Za svaku nepravdu koju su počinili, za svaki san koji su ugasili, danas stojimo kao svjedoci i branitelji pravednijeg sjutra. Ovo je trenutak kada Crna Gora kaže: “Dosta je bilo!””, zaključuju Demokrate.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

12:13h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 11:54h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 11:50h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 10:40h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 10:36h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 09:45h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 09:41h

Skip to content