Demokrate o ostavci Todorovića: Do dogovorene rotacije sa NSD na mjestu predsjednika teško može doć.

Radio Titograd

13.06.2024, 19:15h

2 min

S obzirom da se pojavila vijest o ostavci dosadašnjeg predsjednika Opštine Berane, našeg uvaženog kolege Vuka Todorovića, koja sadrži nekoliko nepreciznih konstatacija, duboko vjerujemo nenamjernih i sa ciljem dobronamjernog, pouzdanog i efikasnog izvještavanja javnosti, mišljenja smo, ipak, da javnosti treba predočiti nekoliko činjenica, radi pojašnjenja, poručili su iz Demokratske Crne Gore.

Saopštenje Demokratske Crne Gore prenosimo integralno:

“Nesporno je da je kolega Todorović podnio ostavku na funkciju predsjednika Opštine Berane, kako se navodi, “iz ličnih razloga”, a ne zbog rotacije na mjestu predsjednika, jer do dogovorene rotacije na mjestu predsjednika između kandidata Nove srpske demokratije (NSD) i Demokratske Crne Gore (Demokrata), sva je prilika, teško da može doći u okviru lokalne većine formirane 2022, iz razloga koje djelimično navodimo ispod, ali sa kojima ćemo javnost u narednim danima detaljnije upoznavati.

Druga faktografska omaška se odnosi na dio izvještaja u kome se navodi da se (istina, “prema nezvaničnim saznanjima”) rotaciji protive “dva do tri odbornika većinske široke koalicije koju čine DF, Demokrate i Berane sad”, jer se rotaciji ne protive 14 odbornika većine (sa istom su apsolutno saglasni svi predstavnici Demokrata, DNP-a, pokreta “Berane sad!”, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore), što su svojim potpisima i potvrdili. Predlog za imenovanje predsjednika Opštine Berane (sa imenom kandidata Demokrata – Damjana Ćulafića), sa afirmativnim potpisom 14 odbornika većine, dostavljen je kolegama iz NSD i Pokreta za promjene prije više od dvije sedmice. Međutim, ni do dan-danas nije vraćen sa potpisima njihovih odbornika. Dakle, istine radi, ali i zbog korektnog odnosa prema svim kolegama koji su ispoštovali koalicioni dogovor, ovo pojašnjenje smatramo važnim – nezvanično se protive rotaciji pojedini odbornici NSD i PZP.

I, vrlo bitno, treće: pri navođenju imena odbornika koji, po nezvaničnim vašim saznanjima ne iskazuju volju da poštuju koalicione dogovore, važno je naglasiti da se odbornik Pokreta za promjene (PZP) u beranskom parlamentu ne zove Milun Rmuš, već Miloš Rmuš.

Dakle, smatramo da su u pitanju sasvim slučajne greške, ali ipak važne za razjašnjenje konteksta u kom je i sama ostavka podnesena. U daljem radu na ovoj temi, ostajemo otvoreni da se konkretno glasimo i pružamo tačne, pouzdane i precizne informacije, kako javnost ne bi makar i bez loše namjere bila dovedena u zabunu ili zabludu”.

Izvor:antenam.net

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2

15.07.2024. u 05:27h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

15.07.2024. u 05:17h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

15.07.2024. u 05:14h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

15.07.2024. u 05:11h

Sport, Titogradske vijesti, top2,

05:07h

Sport, Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 18:46h

Sport, Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 18:43h

Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 18:38h

Skip to content