Demokrate: Imamo najboljeg kandidata i očekujemo pobjedu

Radio Titograd

26.02.2023, 23:50h

2 min

Demokratska Crna Gora oglasila se večeras, nakon predaje kandidature Alekse Bečića za predsjedničke izbore, saopštenjem u kojem navodi da kandidatura sadrži sve neophodne dokumente “koji potvrđuju ono što cijela Crna Gora zna – da je Aleksa Bečić državljanin samo Crne Gore i da je svoj život i svoju sadašnjost i budućnost vezao samo za Crnu Goru i nijednu drugu državu”.

Demokrate navode da je predato preko 50 procenata potpisa više nego što je bilo neophodno, a koji su prikupljeni za svega nekoliko dana.

Podsjećaju da je poslanica Zdenka Popović zvanično predala kandidaturu, te da se  javnosti obratio Nikola Rovčanin, koji je istakao da Crna Gora zaslužuje predsjednika kao što je Aleksa Bečić.

“Aleksi je Crna Gora i kolijevka i grob, tako da on čašću stoji iza svoje kandidature. Aleksu opisuju dvije riječi: čast i poštenje, pa je to upravo i centralni slogan naše izborne kampanje. Pozivam građane da u prvom krugu glasaju za našeg kandidata koji bez dileme pobjeđuje Mila Đukanovića. Ovome svjedoči cjelokupna crnogorska javnost i potvrđuju sva relevantna istraživanja”, kazao je Rovčanin i dodao da očekuje, ako dođe do drugog kruga, “da će upravo čitava crnogorska javnost i kompletno biračko tijelo koje želi pobjedu nad Milom Đukanovićem, podržati kandidata koji ima najveće šanse, Aleksu Bečića”.

Očekujemo izuzetno dobar rezultat i ubjedljvu pobjedu nad Milom Đukanovićem”, istakao je Rovčanin.

“Večeras započinjemo ovu veoma kratku izbornu kampanju, potpuno spremni i organizaciono i marketinški, imamo najboljeg kandidata i definitivno očekujemo pobjedu”, zaključio je predsjednik CIŠ-a Alekse Bečića.

U saopštenju  je data i biografija Alekse Bečića, koji je, kako se navodi  rođen 1987. godine na Cetinju, a po obrazovanju je magistar ekonomskih nauka.

“Bio je najmlađi predsjednik jednog državnog Parlamenta u Evropi.Obavljajući ovu odgovornu dužnost pokazao je ozbiljan i najviši državnički format i to je jedan od razloga zašto je kandidovan za predsjednika Crne Gore. Dobitnik je Međunarodne nagrade za mir, nacionalnu i vjersku toleranciju. Zahvaljujući njemu je u Skupštini Crne Gore, po prvi put u njenoj istoriji, održana sjednica Globalnog savjeta za mir i toleranciju koju su sačinjavali 40 predsjednika i poslanika iz 40 zemalja svijeta. Za vrijeme njegovog rukovođenja ovim najvišim zakonodavnim organom, reformisan je Poslovnik Skupštine Crne Gore, predviđeno nikad više nadzornih i kontrolnih mehanizama, što je znala cijeniti i Evropska Komisija u Izvještaju o napretku, pohvaljujući unaprijeđenje nadzorne i kontrolne uloge Skupštine Crne Gore te na taj način vraćen puni autoritet ove institucije u sistemu podjele vlasti u Crnoj Gori. Skupština kojom je rukovodio je bila najtransparentija Skupština, najtransparentnija institucija narodnog predstavništva na tlu bivše Jugoslavije. Skupština kojom je rukovodio bila je jedna od najproduktivnijih institucija u Crnoj Gori. On je takođe inicirao i uvođenje dječijih dodataka za svu djecu u Crnoj Gori.”, navodi se u saopštenju.

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top1

31.03.2023. u 19:19h

Titogradske vijesti, top2

31.03.2023. u 16:08h

Titogradske vijesti, top2

31.03.2023. u 15:36h

Titogradske vijesti, top1

31.03.2023. u 15:21h

Skip to content