Demokrate: Ako se odbija glasati za kandidate koji se ne spore, znači da se pravljenjem namjernog haosa država dovodi u stanje bez poretka

Radio Titograd

25.11.2022, 12:37h

< 1 min

Foto:Demokrate

Predsjednica Venecijanske komisije jasno je istakla značaj izglasavanja svih kandidata za sudije Ustavnog suda i neophodnost njegove deblokade kroz izbor svih kandidata bez odlaganja, saopštila je Demokratska Crna Gora.

“Ni jednog od predloženih kandidata do današnjeg dana niko nije osporio ni u stručnom, ni u moralnom, ni u bilo kom drugom smislu. Shodno tome, ne vidimo niti jedan racionalan razlog zbog kojeg bi se prolongirao njihov izbor, osim ako neke druge partijske strukture nemaju želju da ospore efektuiranje izborne volje građana, odnosno, da podnošenjem farsičnih Ustavnih žalbi vrše opstrukciju i do kraja blokiraju funkcionalnost insitucija. Dakle, ako se odbija glasati za kandidate koji se ne spore, znači da se pravljenjem namjernog haosa država dovodi u stanje bez poretka”, ističu Demokrate.

Kako su dodali, nebrojeno puta se bivši režim pokazao u “poštovanju“ Ustava, što su dodatno potvrdili izglasavanjem Zakona o bježaniji od izbora, koji je Ustavni sud proglasio neustavnim.

“Možda ovakva sugestija Venecijanske komisije opoziciju kojom rukovodi DPS dozove pameti, da se okane destrukcije i da konačno pokaže minimum odgovornosti prema građanima i potrebi da se obezbijedi puna funkcionalnost institucija. Ako želimo ubrzati korake ka EU, onda sugestije relevantnih evropskih institucija ne treba posmatrati po principu „švedskog stola“, uvažavati one koji odgovaraju vašoj partikularnoj agendi, a odbacati one koje su društveno korisne. Zato, 28. novembra saznajemo kome je cilj funkcionalna država, a kome je ona sredstvo sprovođenja ličnih i partijskih kombinatorika”, zaključuje Demokratska Crna Gora.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2

28.11.2022. u 22:43h

Titogradske vijesti, top2

28.11.2022. u 20:41h

Skip to content