Delegacija MPNI u posjeti Visbadenu: Razmjena iskustava u oblasti obrazovanja i profesionalnog usavršavanja policajaca

Radio Titograd

04.07.2024, 12:05h

< 1 min

Foto: MPNI

 

Na poziv Savezne kancelarije kriminalističke policije (BKA) i Njemačkog policijskog Univerziteta (DHPol), delegacija Crne Gore boravi u zvaničnoj četvorodnevnoj posjeti Visbadenu u Saveznoj Republici Njemačkoj.

“Delegaciju predvodi ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Jakšić-Stojanović, a čine je: Petar Koprivica, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, mr Žarko Mrdović, v.d. direktora Policijske akademije i prof. dr Danilo Ćupić, glavni policijski savjetnik u Odjeljenju za koordinaciju policijskih i srodnih poslova, Uprava policije”, saopšteno je iz MPNI.

Tokom boravka u Visbadenu, članovi delegacije su imali priliku da posjete renomirane institucije koje se bave obrazovanjem, usavršavanjem i profesionalnim angažmanom u policiji, uključujući Saveznu kancelariju kriminalističke policije (BKA) i Njemački policijski Univerzitet (DHPol).

“Posjeta predstavlja izuzetnu priliku za upoznavanje sa najboljim praksama u ovoj oblasti i razmjenu iskustava u oblasti obrazovanja i profesionalnog usavršavanja policijskih službenika, pa je u tom kontekstu planirano unapređenje kvaliteta obrazovnih programa na Policijskoj akademiji u Danilovgradu, uz ekspertsku pomoć i podršku pomenutih institucija iz Njemačke”, zaključuju iz Ministarstva.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:03h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 12:53h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 12:46h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 11:27h

Skip to content