Dedeić: Glas za Mandića je siguran fiks za Đukanovića u drugom krugu

Radio Titograd

17.03.2023, 13:10h

2 min

Foto:Svetosavska, logo

Javno saopšten stav Mila Đukanovića da su, za Demokratsku partiju socijalista, Andrija Mandić i Demokratski front prihvatljivi partneri i formalno je razobličio poslednju i najveću prevaru od obnove višepartijskog sistema u Crnoj Gori. To smatra  Dobrilo Dedeić, predsjednik Svetosavske srpske liste

-Čovjek zadatka, Andrija Mandić, po projekciji DPS–a i DF–a, 19. marta, potencijalnim ulaskom u drugi krug predsjedničkih izbora, treba da obesmisli pobjedu koju je, prije dvije i po godine, ostvario Amfilohije Radović, sa narodom, i da vrati poluge vlasti Milu Đukanoviću.Samo ucijenjen čovjek, iz dva u jedan, može da spoji nespojivo i navodno pomiri vatru i vodu, 30. avgust i 21. maj. Pobjedu SPC i mitropolita Amfilohija da niveliše sa referendumskim prekrajanjem narodne volje i državnog okvira, 2006. godine- navodi on.

Prema njegovim riječima, godinama ukazuju na ulogu Andrije Mandića u domaćem političkom životu koja je ubjedljivo nečasnija od žitija Novaka Kilibarde.

-Jer, Novak Kilibarda je imao promil morala i priznao je da nije Srbin. Mandić je u sličnoj evolutivnoj fazi, ali, uz pomoć Službe, obračunava se sa svakim ko ga ometa da završava zadatke Službe. Trenutno je na najosjetljivijem, ali i klizavo ofirajućem zadatku – vratiti posrnulog gazdu u dizgine vlasti! Predsjednički kandidat DF–a je odavno politička pudlica koja svakome maše repom, okrećući se, čežnjivo, 360 stepeni oko Mila Đukanovića koji ga 20 godina drži na uzici. Teorija i praksa političkih sistema ne pamte izbornu prevaru kakva je pripremljena u režiji DPS–a i DF–a, te logistiku Vučićeve Srpske napredne stranke, a njihovi fingirani dueli predstavljaju zastiđe, u elementarnom smislu. Činjenica da je tzv. sučeljavanje dvojice predstavnika duboke države prenošeno na tajkunskim i kontrolisanim televizijama dobitnika tranzicije, svakome, ko ima gram mozga, ”crta” na šta je spreman ”dvoglavi orao” koji drži zarobljenom Crnu Goru- smatra Dedeić.

Prema njegovim riječima, gGumiti dijalog sa Đukanovićem, sa sprata sa koga se vidi Bemaks kula i soliter u vlasništvu Milovog brata, može samo kompromitovan čovjek koji više ne krije konačan cilj.

-Uvjeren da je uspio da ostvari još jedan vlažni san – da iz ”Kristala” pretrči u ”Hilton” i pokaže srednji prst svima koji su ga slijedili na Domanovićevom putu slijepog vođe. Istina, Andrija Mandić za dio prevare i nije kriv. Političar bez jednog grama ideološkog uvjerenja, čovjek bez ljudskog pakovanja, avanturista u politici, sjenka od morala, rob BIA–e i sluga ANB–a, završava ono što mu je naređeno – on se kaje, revidira, posipa pepelom, postaje Belvederac, distancira od bilo koje potrebe Srba, razumije komite, navija za ono protiv čega je bio u februaru ove godine, jednom riječju – rodio se vojvoda Tito- navodi on.

Smatra da u  vremenskom intervalu za nama, oni iz Svetosavske srpske liste borili su se protiv hodajuće prevare koja se zove Andrija Mandić i koja duh litija, kod svojih birača, mijenja balonom duginih boja.

-Taj balon nije slučajan, taj je balon naduvan da bi veličinom zaklonio predaju Crne Gore u ruke DPS–a i izdaju Kosova iza koje ćutanjem stoji i Mandić, dresirani Vučićev udarnik i grogi statista kuma Mila Đukanovića za drugi krug. Glas za Mandića je siguran fiks za Đukanovića u drugom krugu predsjedničkih izbora. Put u pakao zna da bude popločan i dobrim namjerama. Tu mislim na namjere birača, jer Mandić odlično zna šta radi, za koju napojnicu i koje farbanje. Znaju to i birači DPS–a, dio njih, koji su, poput onih u Zeti, prethodnih dana dobili partijski zadatak da glasaju za kandidata DF–a, vojvodu Tita, u prvom krugu izbora, kako Milu Đukanoviću ne bi falilo kiseonika i kako se ne bi znojio u drugom krugu- zaključuje on.

 

Autor:Radiotitograd.me

Podijeli na:

29.05.2023. u 12:26h

29.05.2023. u 12:26h

Skip to content