Deda Mraz i Dobra Vila na Vojnom aerodromu dijelili paketiće

Radio Titograd

28.12.2017, 00:00h

< 1 min

Pripadnici 204. vazduhoplovne brigade „doleteli su danas iz Laponije“ i doveli Deda Mraza i Dobru Vilu koji su mališanima bez roditeljskog staranja podelili novogodišnje paketiće na vojnom aerodromu u Batajnici.

Deca su Deda Mraza i Dobru Vilu dočekali na aerodromu gde su se sa njima upoznali i fotografisali, a kako je novinarima rekao zamenik komadanta 204. vazduhoplovne brigade, pukovnik Saša Mijailović, ovime je brigada pokazala da su Vojska Srbije, Ratno vazduhoplovstvo i Protivvazduhoplovna odbrana uvek tu – i u dobru i u zlu.

Pripremila Dragana Biberović

„Piloti naše transportne avijacije su u proteklom periodu radili zadatke i stizali na aerodrome u Africi, Evropi, Aziji, ali danas su odleteli do Laponije i uspešno se vratili, doveli Deda Mraza i Dobru Vilu“, rekao je Mijailović.

Prema njegovim rečima, to je bio način na koji se brigada uključila u humanitarnu akciju Fondacije „Osmeh na dar“, studentske organizacije koja je ovu akciju organizovala.

Andrija Tešmanović, ispred pomenute fondacije rekao je novinarima da je do saradnje došlo pre šest godina i da se od tada svake godine organizuje podela novogodišnjih paketića.

„Trudimo se da svake godine dovodimo novu decu kako bi svi imali priliku da vide kako izgleda doček Deda Mraza i dodela paketića ovde na aerodromu“, objasnio je Tešmanović.

Ovu akciju, kojom je obuhvaćeno oko 40 dece iz Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ iz Pančeva, „Dečjeg sela“ iz Obrenovca, kao i deca iz porodica sa četvoro i više dece, organizuje već šestu godinu zaredom studentska fondacija „Osmeh na dar“ uz pomoć 204. vazduhoplovne brigade.

izvor: RTS

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 11:17h

Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 10:54h

Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 10:51h

Skip to content