Danilovgrad: Pronađena nelegalna roba vrijedna oko 100.000 eura, krivična prijava protiv jedne osobe

Radio Titograd

16.05.2024, 11:59h

< 1 min

Foto:UP

 

Protiv F.V. (25) iz Podgorice podnijeta je krivična prijava, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su naveli, danilovgradska policija izvršila je pretres stana i drugih prostorija koje koristi F.V. iz Podgorice, nastanjen u Danilovgradu, u mjestu Ćurilac.

“Tom prilikom kod njega je pronađena i oduzeta mrvilica sa ostacima zelene biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, vaga za precizno mjerenje, pribor za čiščenje oružja, mobilni telefon, kao i veća količina nelegalne robe. Oduzimanje robe je izvršeno u prisustvu tržišnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove, te je utvrđeno da je riječ o robi ukupne težine skoro 12 tona, tržišne vrijednosti od oko 100.000 eura, i ona će biti predmet potrebnih vještačenja”, navode u Upravi policije.

U saopštenju se dodaje da je sa preduzetim aktivnostima upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da u radnjama ovog lica nema elemenata krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva. Međutim, tužilac koji je upoznat sa događajem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nedozvoljena trgovina, te je protiv F.V. podnijeta krivična prijava.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content