Dan nezavisnosti u Kotoru obilježile radne akcije i koncert

Radio Titograd

22.05.2022, 13:41h

2 min

Foto: Ivana Komnenić/Pobjeda

U okviru programa proslave Dana nezavisnosti u Kotoru je sinoć na Trgu od oružja održan koncert Van Gogha i benda Nitro iz Kotora, a priređen je i vatromet.

Foto: TO Kotor

Prethodno je u okviru obilježavanja 21. maja, organizovano nekoliko radnih akcija pod sloganom iz knjige „100 Kotorskih dragulja“ u kojoj mr Jovan Martinović kaže:

-..Jer zaista-Kotor daje svakom mnogo, ali istovremeno i zahtijeva mnogo. Kotor se ne smije i ne može voljeti napola, (…) Naprotiv, svako mu mora dati srazmjeran dio sebe, svako mu mora uzvratiti primjereno svojim mogućnostima, jer ovaj grad zaslužuje sve najbolje..“

Stoga su organizatori poručili „uzvratimo ljubav Kotoru, za sve što nesebično daje“, izražavajući nadu da će ove akcije biti samo početak i pokretač u podizanju svijesti ljudi o važnosti očuvanja životne sredine i našeg grada“.

Prva radna akcija organizovana je 20. maja kod Bogorodičnog hrama u saradnji sa župnim uredom Rođenja Blažene Djevice Marije na Prčanju, sađenja sa ciljem ozelenjavanja površine koja se nalazi na desnoj strani balaustre. Sadnice je obezbjedilo Komunalno preduzeće Kotor, a zainteresovani građani pored učešća u akciji, ukoliko žele,mogli su da donesu neke sadnice mediteranskog bilja.

U Gradskom parku, u saradnji sa Opštinom Kotor, Komunalnim preduzećem Kotor, NVO Naša Akcija i kompanijom KotorNest 21. maja organizovana je akcija farbanja klupa i uređenja parka,a za 25. maj najavljena je akcija uređenja prostora i sađenja u Dobroti, kod prostorija Mjesne zajednice Dobrota I, u saradnji sa Opštinom Kotor, Komunalnim preduzećem Kotor i Mjesnom zajednicom Dobrota.

Autorka: Ivana Komnenić

Izvor:Pobjeda

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

06.07.2022. u 22:00h

Titogradske vijesti, top1

06.07.2022. u 21:51h

Skip to content