Dajković: Došli smo do provalije, podmlađeni srpski blok je jedini izlaz

Radio Titograd

14.05.2023, 14:52h

< 1 min

Čelnik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković kazao je kako nakon rastanka unutar Demokratskog fronta jedini izlaz vidi u stvaranju podmlađenog srpskog bloka.

“U jučerašnjem tekstu sam najavio raspad srpskog bloka, što je neko mogao da protumači kao muštuluk povodom i današnjeg raspada DF-a. Ipak, daleko od toga da se radujem. DF jeste obilježio jednu političku epohu i smatram da nije dobro da se mjesec pred izbore bilo šta gasi, ili raspada. Naprosto, nije dobra poruka”, istakao je on.

Srpske snage su došle do provalije.

“Umjesto da se srpske snage ujedinjuju, jačaju i homogenizuju srpsko biračko tijelo, došli smo do provalije do koje su nas gurale strane ambasade, NATO partije, a Boga mi – nerijetko i mi sami. Jedini izlaz vidim u stvaranju novog i podmlađenog srpskog bloka koji bi nastao na temelju razumijevanja, bratske sloge, ali i modernog poimanja politike koja zahtjeva reforme u svakom bloku, pa i u našem srpskom. Spremni smo da se borimo za naš srpski narod, ali i sve druge narode koji žive u našoj zemlji”, naglasio je Dajković.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 20:22h

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 19:22h

Skip to content