Dačić zabranio korišćenje odmora zbog Kosova i Srebrenice

Radio Titograd

21.04.2024, 09:18h

< 1 min

Foto:Guliver

 

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je pismo svim zaposlenima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije sa porukom da “nije moguće korišćenje odmora u narednom periodu”, zbog, kako navodi, potrebe “za aktivnim zastupanjem interesa na različitim nivoima po pitanju UN rezolucije o Srebrenici i zahtijeva Kosova za prijem u Savjet Evrope”, objavio je portal N1 u subotu uveče.

Pismo, u koje je N1 imao uvid, dostavljeno je svim zaposlenima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije, a u njemu se navodi, da „imaju u vidu brojne i vrlo teške spoljnopolitičke izazove sa kojima se Srbija u ovom trenutku suočava, zbog čega se očekuje maksimalni angažman svih zaposlenih u Ministarstvu i cjelokupnoj diplomatsko-konzularnoj mreži na pitanjima rezolucije o Srebrenici i zahtijjeva Kosova za prijem u SE”.

Istaknuto je da je potrebno “aktivno zastupati interese u svim razgovorima na različitim nivoima, o čemu je potrebno najhitnije izvještavati Ministarstvo”, prenosi N1.

“Budući da su predstojeći praznici u periodu kada je neophodno naše najaktivnije djelovanje, potrebno je da ostanete u zemljama prijema i nastavite da predano branite naše interese”, obrazložio je Dačić.

Komitet ministara Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope bi 16. maja trebalo da se izjasni o odluci PS SE da Kosovo postane član ove međunarodne organizacije, a nešto ranije, početkom maja trebalo bi da se održi i sednica Generalne skupštine UN na kojoj će se glasati o Rezoluciji o Srebrenici.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 19:15h

Sport, top2

24.05.2024. u 19:07h

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 17:17h

Skip to content