Da su usvojeni amandmani DPS-a i URA-e, država bi ostala bez 100 miliona eura

Radio Titograd

29.12.2023, 11:17h

< 1 min

Foto:PES

Veliki broj amandmana koje su predložili poslanici opozicije, da su se usvojili, država bi ostala bez više od 100 miliona eura, za šta u tu svhu i u ovom trenutku nema realnih mogućnosti. Podsjećamo javnost da parlamentarna većina nije usvojila rebalans budžeta već u novembru ne bi bilo mogućnosti za isplatu zarada i socijalnih davanja, zbog uvećane potrošnje prethodne Vlade.

Opozicione partije URA i DPS su imale priliku da se kroz većinu koju su uspostavile u 43. Vladi dokažu i implementiraju sve ono što sada populistički predlažu iz opozicije.

Međutim, kakav je odnos bio DPS-a prema prosvjetarima prethodnih decenija javnost vrlo dobro zna. Sa druge strane, takođe javnost je upućena i da nije realizovano više od trećine kapitalnih projekata, dok je URA bila na čelu 43. Vlade, koju je podržao DPS.

Stoga, i naknadna pamet opozicionih DPS-a i URA-e jeste jako dobra vijest za Crnu Goru, ukoliko se radi o iskrenom osvješćenju, a ne o marketinškom pristupu iz redova opozicije kako sada djeluje.

Međutim, oni koji su zajedno srušili 42. Vladu, ovog puta nisu uspjeli da sruše fiskalnu održivost i stabilnost države.
Praksa je pokazala da kad god URA i DPS nešto zajedno rade, to ima katastrofalne posljedice po državu.

 

Autor:Radiotitograd.me

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

15:15h

Skip to content