Da li su satenske jastučnice dobre za vašu kožu lica?

Radio Titograd

19.08.2023, 05:55h

2 min

Foto:Pixabay

 

Satenske jastučnice i koža lica, tačnije njihov uticaj na nju, su česta tema o kojoj se govori. Ovaj nježni materijal sigurno je prijatan na dodir, ali da li je to jedino što je dobro kod njega?

Satenske jastučnice su sjajne za našu kožu lica. Dok čvrste pamučne jastučnice mogu biti krive za kožu bez sjaja i bore, satenske jastučnice imaju sasvim drugačiji efekat. Jastučnice od ovog materijala postale su veoma popularne i to zahvaljujući njihovim dobrim dejstvima na našu kožu.

Da li jastučnice od satena sprečavaju bore?

I da i ne. Jastučnice od ovog materijala su veoma meke i glatke i ne trljaju se o lice kao ostale jastučnice. To je razlog zbog čega mogu smanjiti broj nabora i linija za spavanje koji se često javljaju kada se probudite ujutro. Međutim, to sa druge strane ne sprečava zaista pojavu bora. Bore su posledica našeg starenja kože, a tu saten nema mnogo efekta. Ipak, zahvaljujući sprečavanju nastajanju nabora, možete se ujutro probuditi sa podmlađenim izgledom.

Osim buđenja sa manjkom linija od spavanja, ovaj tip jastučnice ima nekoliko prednosti za našu kožu, ali i kosu. Evo zašto bi trebalo da razmislite o korišćenju ovih jastučnica.

Pomaže kod akni i iritacije kože

Saten je materijal koji propušta vazduh, ne upija vlagu i neće dehidrirati kožu. Dehidrirana koža je sklonija aknama, stoga je ovo sjajna preventiva. Održavanjem prirodne vlage vaše kože dok spavate, koža postaje zdravija i uravnoteženija. Osim toga, saten zbog otpornosti na vlagu neće apsorbovati nagomilane mrtve ćelije kože, hidratantne kreme i serume koji mogu pomoći u rastu bakterija i stvaranja akni. Satenske jastučnice su korisne i za one koji pate od iritacije kože (ekcema, dermatitisa).

Pomažu u prevenciji alergija

Ovo su sjajne vijesti za sve one koji pate od alergija. Ovaj materijal je prirodno hipoalergen što sprečava iritantne i alergene iz okoline da dođu u vaše sinuse.

Reguliše temperaturu

Da li vam je poznata situacija da je druga strana jastuka uvijek hladnija? Saten vam pruža taj osjećaj sve vrijeme bez obzira na kojoj strani spavate. Zbog svog efekta hlađenja, satenska jastučnica ne bi trebalo da zadržava tjelesnu toplotu tokom noći, omogućavajući vam neprekidan noćni san.

Ukoliko ste razmišljali da pokušate da spavate na jastuku sa ovim materijalom, nema razloga da to ne učinite. Ona je veoma pogodna za našu kožu lica, ali je i mnogo nježnija prema našoj kosi. Dakle, samo naprijed!

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 06:29h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 06:21h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 06:16h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 06:12h

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

06:08h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 05:58h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 05:55h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 05:51h

Skip to content