Da definišu zajedničku platformu: Vuksanović Stanković poziva opoziciju na sastanak

Radio Titograd

25.08.2019, 00:00h

< 1 min

Predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković uputila je poziv liderima opozicionih partija i predstavnicima poslaničkih klubova koji su iskazali spremnost za rad u Odboru za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, na dogovor oko definisanja zajedničke platforme za razgovore sa predstavnicima vlasti.

U pismu predsjednice SDP-a navodi se da sastanak predlaže imajući u vidu, kako kaže, činjenicu da godinu dana uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori nema uslova za organizovanje fer i slobodnog izbornog procesa, i da bi se time započeo proces političkih konsultacija koji bi vodio uspostavljanju zajedničke platforme za pregovore o izbornim uslovima.

“Nastavak rada u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva čini nas, uvjerena sam, posebno obaveznim da, u komunikaciji sa političkim subjektima i poslanicima koji su javno iskazali interes za rad u Odboru, otvorimo dijalog na temu definisanja opozicionih uslova za stvaranje cjelovitog izbornog ambijenta koji bi garantovao fer i slobodne izbore. Cijenim posebno važnim usaglašavanje naših stavova oko budućeg izbornog zakonodavstva, kao i modela njegove implementacije, i da na temelju takvih zajedničkih stavova uspostavimo dijalog sa predstavnicima vlasti. Vjerujem da je to i put za uspostavljanje izgubljenog povjerenja izmedju različitih opozicionih političkih subjekata koje nam je neophodno u veoma zahtjevnom procesu koji je pred nama. Zbog svega navedenog, molim Vas da moje obraćanje ovim povodom, shvatite kao iskren pokušaj da naše zajedničko djelovanje učinimo primjerenim ozbiljnosti aktuelnog političkog trenutka vodeći računa o interesima gradjana i očekivanjima ukupne javnosti. “

Poziv za sastanak je upućen političkim subjektima koji su iskazali interes da učestvuju u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, predsjedniku Demokrata Aleksi Bečiću, predsjedniku URA Dritanu Abazoviću, predsjedniku DEMOS-a Miodragu Lekiću, lideru SNP Vladimiru Jokoviću, kao i predstavnicima kluba SNP-DEMOS Nedjeljku Rudoviću i Posebnog kluba poslanika Aleksandru Damjanoviću.

 

 

Izvor:Mina

Podijeli na:

Video hit dana,

22:53h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 22:22h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 19:32h

Titogradske vijesti, top1

24.02.2024. u 19:25h

Skip to content