Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa Dječjim savezom Podgorica priređuje izložbu najboljih likovnih radova sa Dvadeset drugog nagradnog Konkursa

Radio Titograd

22.05.2023, 17:04h

2 min

Povodom Svjetskog dana bez duvanskog dima, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa Dječjim savezom Podgorica priređuje izložbu najboljih likovnih radova sa Dvadeset drugog nagradnog Konkursa za likovne i literarne radove organizovanog za učenike od četvrtog do devetog razreda osnovnih škola sa teritorije Crne Gore.


Tema tradicionalnog konkursa za likovne i literarne radove je bila jedinstvena „Život čini zdrava hrana bez duvana”, a povod raspisivanja Konkursa je obilježavanje Svjetskog dana bez duvanskog dima, koji se ove godine proslavlja
na temu: „Hrana nam treba, a ne duvan” („We need food, not tobacco”) koju je odredila Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) još u januaru i aktuelna je tokom cijele godine.
Izložba izabranih radova, uz uručivanje nagrada u obje konkurencije i čitanje nagrađenih literarnih radova, biće otvorena u subotu 27. maja 2023. godine sa početkom u 12 sati u Holu KIC-a „Budo Tomović” u Podgorici.
Nagrade za najbolje su: za prva mjesta u obje konkurencije sedmodnevni boravak na Veruši, za druga, treća mjesta i Pohvale za učenike kao i Pohvale za škole, monografije u izdanju CANU i Agencije za zaštitu životne sredine. Za sve poklon je i muzički CD sa Festivala Naša radost.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 19:22h

Skip to content