Crnogorci su već rezervisali LJETOVANJA, a jednu destinaciju POSEBNO VOLE

Radio Titograd

13.06.2019, 00:00h

4 min

Iako nam ljeto zvanično stiže za par dana, to se nije baš moglo „osjetiti“ prethodnih sedmica, kada su kišobrani i jakne bili neizbježni.

  

Foto: Ilustracija, hellenicholidays.com

Ipak, to Crnogorcima nije pokvarilo planove kada su u pitanju putovanja tokom ljetnjih mjeseci.

Odmor su počeli da planiraju već početkom godine, a prema riječima marketing menadžera turističke agencije „Gallileo“ Milana Koprivice, prve rezervacije su počeli da primaju već u martu i aprilu mjesecu, što ranije nije bio slučaj.

„Činjenica je da su Crnogorci počeli značajno ranije da planiraju svoja putovanja, samim tim i da rezervišu aranžmane. Nekada to nije bila praksa, već se sve odvijalo 20 do 30 dana prije putovanja. Već nekoliko posljednjih godina, primjećujemo da se odmori i putovanja planiraju i po 3 – 4 mjeseca ranije. Tako smo i za ovo ljeto, prve rezervacije počeli da primamo već u martu i aprilu mjesecu. Sigurno da na taj način, putnici sebi olakšavaju i način plaćanja aranžmana, kao i samu pripremu za putovanje“, ističe Koprivica za Kolektiv.me.

Foto: travelpassionate.com (jedna od plaža na Lefkadi)

Nepregledne pješčane plaže, tirkizno plavo more,… samo su neke od asocijacija kada se pomene ljeto i dugoočekivani odmor od svakodnevnih obaveza.

Ako uz to još dodamo i obilazak brojnih znamenitosti mjesta u kojima nikada ranije nijeste bili, onda je nesumnjivo da će to biti pravi odmor iz snova! Imajući u vidu sve gore navedeno, u ponudi turističke agencije „Gallileo“ dominiraju aranžmani za Grčku, i to prije svega za ljetovanja na Lefkadi, Krfu, Lutrakiju.

Obično je riječ o devetodnevnim putovanjima, čije se cijene kreću od 230 do 310 eura.

„Prethodne godine, pokazale su da su naši putnici bili itekako zadovoljni boravkom u ovim grčkim destinacijama. TakoÄ‘e, imamo i organizovani polazak za ljetovanje u Italiji, odnosno aranžman u trajanju od 9 dana za Rimini. To je prilika da putnici pored kupanja na plaži, obiÄ‘u i neke lijepe gradove, poput Firence, Bolonje… Pored aranžmana za Grčku i Italiju, naši putnici imaju priliku da ljetuju u Turskoj, Egiptu, Španiji… Tokom ljetnjih mjeseci imamo i aranžmane koji podrazumijevaju obilaske evropskih metropola, kao i zabavnih parkova, što je posebno zanimljivo porodicama sa djecom. Tako ćemo u julu i avgustu mjesecu imati šestodnevni aranžman, koji podrazumijeva obilazak Verone, Venecije, Milana, kao i veoma popularnog zabavnog parka Gardalend. Naši putnici će takoÄ‘e imati priliku, da u julu mjesecu obiÄ‘u Pariz, Cirih, Modenu, Sirmione, u sklopu desetodnevnog aranžmana, sa polaskom 12.07“, objašnjava Koprivica za naš portal.

Foto: clickstay.com (Antalija – Turska) 

A koju destinaciju Crnogorci posebno vole?

Već nekoliko godina unazad, Grčka je u vrhu zemalja gdje naši sugraÄ‘ani posebno vole da se odmaraju tokom ljetnjih mjeseci, pa ne čudi što su neki od bisera ove obale meÄ‘u najtraženijima.

Prije svega, putovanja ne traju dugo, plaže su prelijepe, usluga i cijene prihvatljive, što je na kraju krajeva i najbitnije. Ipak, pored Grčke, rijetki su oni koji mogu da odole i ljetovanju u Turskoj, zemlji koja je posebno poznata po vrhunskim hotelskim kompleksima.

„U periodu ljetnjih mjeseci, trudimo se da izdvojimo zaista popularne destinacije, sa provjerenim kvalitetom. Možemo reći da se već duži niz godina, Grčka izdvaja kao destinacija, koju Crnogorci najviše vole. Sigurno da tome doprinosi i blizina destinacija kao što su Krf, Lefkada i Lutraki, tako da se relativno brzo stiže do tih ljetovališta. Ono po čemu se Grčka posebno izdvaja, jesu prelijepe plaže, što se posebno može reći za Lefkadu. Lijepe plaže, dobra usluga kao i prihvatljive cijene, dovode do zaključka da aranžmani za Grčku, predstavljaju najbolji odnos cijene i kvaliteta. Naravno, oni koji žele all inclusive uslugu, hotele najveće kategorije, uglavnom biraju ljetovanje u Turskoj, odnosno u Antalijskoj regiji. To je već uveliko popularna regija, upravo zbog vrhunskih hotelskih kompleksa, ali i najbolje usluge u sklopu hotela. Uz odlične hotele i uslugu, to su uglavnom avionski aranžmani, pa se samim tim i cijena tih putovanja značajno razlikuje u odnosu na aranžmane za Grčku ili Italiju. Moramo istaći da se sve više traže i aranžmani za Egipat“.

Foto: holidayservice.md (jedna od plaža u Egiptu)

A da za dobar odmor nije potreban poseban povod, potvrÄ‘uje i naš sagovornik.

Ljeto, jesen, zima, praznici… potrebno je samo da spakujete svoj kofer, odaberete destinaciju po želji, a uz dobro raspoloženje, svako putovanje će se posebno pamtiti.

„Zaista nema više pravila kada je u pitanju period putovanja. Ono što se generalno može reći, jeste da Crnogorci u najvećem broju putuju tokom ljeta, u periodu novogodišnjih praznika, prvomajskih praznika i tokom oktobra mjeseca“, zaključio je Milan Koprivica za Kolektiv.me.

 

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2

15.07.2024. u 05:27h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

15.07.2024. u 05:17h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

15.07.2024. u 05:14h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

15.07.2024. u 05:11h

Sport, Titogradske vijesti, top2,

05:07h

Sport, Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 18:46h

Sport, Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 18:43h

Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 18:38h

Skip to content