Crna Gora najbolje pripremljena zemlja za EU

Radio Titograd

05.07.2024, 11:34h

< 1 min

Foto:Gov.me

 

Crna Gora je najbolje pripremljena zemlja za prijem u Evropsku uniju (EU) i Mađarska želi da pomogne i ubrza proces priključenja, poručio je mađarski ministar nacionalne privrede Marton Nađ na sastanku sa ministrom turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimirom Martinovićem, u Budimpešti.

Nađ je kazao da je Crna Gora u pogledu turizma interesantna za mađarske turiste i istakao značaj aviopovezanosti dvije zemlje, kaže se u saopštenju.

Ministri su saglasni da bi trebalo raditi na potpisivanju Memoranduma između dvije zemlje u oblasti turizma, a sve u cilju jačanja saradnje u ovoj oblasti i bilateralnih i multilateralnih odnosa.

“Što se tiče investicija imamo hotel u Crnoj Gori i smatram da bi broj investicija trebalo da se poveća”, kazao je Nađ. Ministar Martinović je saglasan da bi bilo dobro da bude više investicija, ne samo na primorju, nego i sjeveru koji ima izuzetan potencijal, i istakao da je Crna Gora i više nego otvorena za mađarske, i druge evropske partnere.

Takođe je napomenuo da su dvije zemlje članice EU strategije za dunavsku regiju, pa su sastanci Radne grupe za PA3, u čiji su rad uključeni predstavnici Ministarstva, mjesto potencijalne saradnje i razmjene informacija.

Martinović je informisao sagovornika o posjetama mađarskih turista i broju ostvarenih noćenja u protekle dvije godine.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:28h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:03h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 12:53h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 12:46h

Skip to content