Crna Gora može očekivati podršku Austrije na putu ka evroatlanskim integracijama

Radio Titograd

16.12.2023, 13:50h

< 1 min

Foto: MRSS

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić se sastala sa ministrom za rad i ekonomiju Federalne Republike Austrij Martinom Kocherom, saopšteno je iz MRSS.

“Kocher istakao je da Crna Gora može da očekuje veliku podršku Austrije na svom putu ka evroatlanskim integracijama. Posebno je naglasio da će eksperti Ministarstva rada i ekonomije Austrije pružiti resoru ministarke Nišić, svoju ekspertsku podršku u cilju reformi koje su neophodne u okviru politika tržišta rada, sa akcentom na izradu novih aktivnih mjera koje će moći da odgovore budućim demografskim kretanjima kako u Evropi, tako i u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Kocher i Nišić usaglasili su se sa značajem procesa digitalizacije Zavoda za zapošljavanje, kako bi se kroz digitalizaciju svih procesa rada Zavoda za zapošljavanje Crne Gore moglo odgovoriti na buduće uloge u okviru Evropske unije, sa posebnim akcentom na EURES platformu.

“Zaključeno da je međusobna saradnja resornih ministarstava, kao i zavoda za zapošljavanje Austrije i Crne Gore od značaja i da će se sa istom krenuti od I kvartala 2024. godine, kada je najavljena prva zvanična posjeta ministra Kochera Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

23:35h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

27.05.2024. u 23:27h

Skip to content