Crna Gora i Egipat nastavljaju saradnju u duhu prijateljstva

Radio Titograd

02.07.2024, 08:47h

< 1 min

Foto: MF

 

Ministar finansija Novica Vuković primio je u posjetu nerezidentnog Ambasadora Egipta za Crnu Goru Mahmoud Afifia, kako bi razgovarali o saradnji dvije zemlje i potencijalima za jačanje partnerstva, saopšteno je iz MF-a.

Odnosi između Crne Gore i Arapske Republike Egipat, kako je na sastanku poručeno, tradicionalno se razvijaju u duhu prijateljstva i razumijevanja, zbog čega postoji obostrani interes da se i u ekonomskom pogledu stvore čvršće veze između dvije zemlje.

“U tom kontekstu, sagovornici su se osvrnuli na pripremu Sporazuma o ekonomskoj saradnji, koji je u finalnoj fazi, te ukazali na potrebu obnavljanja Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između dvije države”, stoji u saopštenju.

Ambasador Hindam je istakao da se zemlja koju predstavlja rapidno razvija, te da Egipat značajne resurse ulaže u energetsku infrastrukturu, obovljive izvore i zelenu tranziciju, što će je pozicionirati kao energetsko čvorište tog regiona, te da sve veći broj egipatskih investitora potencijal za ulaganje vidi upravo u Crnoj Gori.

Imajući u vidu da je i Vlada Crne Gore opredijeljena da investiranjem u prioritetne sektore razvoja doprinese ubrzanijem ekonomskom rastu, Vuković je poručio da je svaki kredibilni partner dobrodošao u našu zemlju, te da će Vlada svojim politikama i mjerama stvarati atraktivan poslovni ambijent.

Sagovornici su zaključili da je današnji sastanak početak intenzivnije komunikacije na sve teme od obostranog interesa.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:28h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:03h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 12:53h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 12:46h

Skip to content