Čola, Hari i ostali “Ambasadori” snimili spot za Dan Sarajeva

Radio Titograd

23.03.2018, 00:00h

< 1 min

Čola, Hari i ostali Foto:Klix. ba

Bivši članovi Ambasadora Hari Varešanović, Ismeta Dervoz, Zdravko Čolić i Jasna Gospić najavili su Dan grada Sarajeva prigodnom pjesmom “Trebević opet silazi u grad”. Na konferenciji za medije koju je priredilo čelništvo Grada premijerno je predstavljen i spot.

 

 

Pjesma koju potpisuje Zlatan Fazlić Fazla nastala je prošle godine i donosi bujicu sjećanja, a ujedno daje i nadu da će ona nastaviti da gradi nove generacije na istom mjestu – Trebevićkoj žičari, poručeno je iz Gradske uprave.

Inspiracija za pjesmu je svakako obnova Trebevićke žičare koju sada prati i muzička priča o poznatim sarajevskim padinama koje su oslikale mnoga djetinjstva, ali i dala optimizam za bolje i sretnije dane.

“Sjećanja naviru, nose nas, pogotovo od trenutka kada smo saznali da ćemo učestvovati u ovom projektu. Mnogo mojih snova nestalo je prestankom rada žičare. Ovaj projekt za mene je čast, velika radost, ali i odgovornost”, ističe Jasna Gospić.

Grupa Ambasadori bila je odskočna daska ovim umjetnicima, zato ne čudi da ih je ideja o ponovnom okupljanju, u svrhu snimanja ove pjesme, oduševila.

“Ova pjesma je svojevrsna himna. Žičara je dio našeg života, naše mladosti”, kaže Zdravko Čolić.

Pjesmu je proteklih dana snimao i producirao vrsni Nikša Bratoš.

Podsjećamo, Trebevićka žičara će nakon više od 25 godina biti puštena u rad na Dan grada Sarajeva, 6. aprila 2018.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

30.03.2023. u 21:15h

Titogradske vijesti, top1

30.03.2023. u 20:35h

Titogradske vijesti, top2

30.03.2023. u 19:17h

Skip to content