Ćinćur i Pejović da vrate mandate, jer nijesu glasale ni za povećanje minimalnih penzija

Radio Titograd

30.12.2023, 10:30h

< 1 min

Foto:PES

Nezavisne poslanice koje nijesu glasale za prijedlog povećanja minimalnih penzija, imaju moralnu obavezu da vrate poslaničke mandate PES-u, jer su zahvaljujući predizbornom programu Evropa sad 2 i došle u poziciju da se predstavljaju zastupnicama građana.
Nakon što su odbile da poštuju demokratske principe i stav većine u partiji koja im je omogućila da budu primjetne na političkoj sceni, sada odbijaju da slijede i ono što su zastupale i u predizbornoj kampanji.
Osim što nijesu glasale za 44. Vladu zajedno sa DPS-om, URA-om i ostalim poslanicima opozicije, to nije prvi put da nekadašnje poslanice izražavaju solidarnost sa partijom koja je odgovorna što su minimalne penzije decenijama bile ispod svakog dostojanstva.
Podsjećamo javnost, osim odbijanja da glasaju za 44. Vladu i minimalne penzije, poslanica Pejović je izbjegla da glasa i za prijedlog Predsjednika Milatovića za imenovanje guvernerke, vjerovatno sa motivom da zadrži prethodno rukovodstvo Centralne banke Crne Gore, iz javnosti dobro poznatih razloga.
Stoga, ukoliko poslanice Ćinćur i Pejović drže do principa i morala kako se i predstavljaju, i ne namjeravaju poklonjene poslaničke mandate upotrijebiti u korist nekog novog pokreta u nastajanju, uvjereni smo da će vratiti mandate, a svoju političku težinu i autoritet mogu, kako vole da kažu, “izmjeriti” na sljedećim izborima, jer ih je javnost dovoljno upoznala.

 

Autor:Radiotitograd.me

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

15:15h

Skip to content