CGO: Pokrenut postupak protiv Stamatovića pred Etičkim odborom

Radio Titograd

23.05.2024, 14:26h

< 1 min

Centar za građansko obrazovanje (CGO) danas je podnio Etičkom odboru Univerziteta Crne Gore Inicijativu za utvrđivanje kršenja akademskog integriteta od strane istoričara Aleksandra Stamatovića, cijeneći da je nanio štetu akademskom integritetu UCG, odnosno Filozofskom fakultetu na kojem je zaposlen kao profesor, saopšteno je iz ove NVO.

– Podsjećamo, Stamatović se na lascivan, mizogin, seksistički i uvredljiv način obratio voditeljki emisije „Neki to vole vruće“, Ireni Tatar, emitovanoj 16. maja na TV Adria.

Iako se UCG ogradio od ove izjave Stamatovića do danas nije bilo poznato da su nadležni na UCG pokrenuli postupak pred Etičkim odborom, pa je to motivisalo CGO da podnese navedenu Inicijativu. Nakom prijema iste, CGO je obaviješten od strane Etičkog odbora da je na prijedlog matičnog Vijeća Filozofskog fakulteta Etički odbor formirao Komisiju koja radi na ovom slučaju.

CGO izražava nadu da će se Etički odbor javno, jasno i brzo odrediti o ovom pitanju koje je, s pravom, izazvalo zgražavanje šire javnosti i da će Stamatović biti adekvatno sankcionisan za nedolično i neakademsko ponašanje, a CGO će pomno pratiti ovaj postupak – navode u saopštenju.

Izvor:antenam.net

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 17:21h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 13:07h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 12:52h

Skip to content