CGO: Ministarstvo prosvjete da se bavi svojim poslom i sankcioniše Gačevića

Radio Titograd

17.10.2023, 13:32h

< 1 min

Foto:CGO

CGO poziva Ministarstvo prosvjete i nadležnog ministra da hitno, preko svojih predstavnika u Školskom odboru OŠ “Štampar Makarije“, pokrene pitanje odgovornosti direktora te ustanove Novice Gačevića, koji je postupao izvan nadležnosti.

“Direktor Gačević je kršeći propise – bez mišljenja pedagoško-psihološke službe, bez mišljenja nastavničkog vijeća, bez odobrenja Zavoda za školstvo i Ministarstva – dozvolio da učenicima IX razreda te ustanove bude podijeljen upitnik kontroverzne metodologije i diskriminatorne sadržine. Ovo na težini dobija i s obzirom na osjetljivost uzrasta učenika kojima se plasira takva anketa”, saopšteno je iz CGO.

CGO je, kako su istakli, dobro upoznat sa zahtjevnim procedurama koje moraju biti ispoštovane kako bi neki program, anketa ili drugi vid aktivnosti bio realizavan sa učenicima u nastavi, a što nije bilo slučaj sa ovom anketom u OŠ “Štampar Makarije“.

“CGO očekuje od predstavnika Ministarstva u Školskom odboru OŠ “Štampar Makarije” da zastupaju interese Ministarstva, predstavnika roditelja interese sve djece i da zajedno sankcionišu neodgovorno postupanje direktora ove ustanove”, zaključuju u saopštenju.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

05.12.2023. u 15:07h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2023. u 13:59h

Skip to content