Četiri razloga zašto kupovina polovnog namještaja može biti odlična ideja

Radio Titograd

25.06.2024, 06:30h

< 1 min

Foto:Pixabay

 

Ako razmišljate o nekom novom komadu namještaja, prije kupovine novog, razmislite o polovnom namještaju.

Ima mnogo dobrih razloga za odabir korišćenog namještaja, a ako se ste u nedoumici, možda se razuvjerite i date priliku buvljacima i oglasnicima, jer se tamo često zna naći pravo blago.

Ako pronađete stari komad namještaja koji iza sebe ima već koju godinu, a izgleda veoma dobro, znači da je veoma kvalitetan i da se odupro zubu vremena, piše Novi list.

Čak i ako se stilski kao takav ne uklapa u vaš interijer, razmislite o tome da mu podarite malo ljubavi restauracijom i završiti ćete sa komadom unikatnog i izuzetno kvalitetnog namještaja.

Ušteda novca i smanjenje otpada
Industrija namještaja je enormna, te je potrebno puno resursa da se napravi komad namještaja. Kupovinom polovnog namještaja, osim što utičete na smanjenje otpada, zasigurno ćete u puno slučajeva proći dosta jeftinije nego da kupujete novi komad u trgovini.

Takođe, nećete se morati boriti sa recikliranjem gomile kartona, stiropora i plastike!

Bez osjećaja krivnje
Kada nešto kupite a novo je, prema toj stvari imamo često osjećaj krivnje i bez obzira na to koliko se više ne uklapa u vaš prostor, teško će vam biti riješiti se takvog komada.

Kada kupujete stvari iz druge ruke, mnogo je vjerovatnije da ćete platiti fer cijenu, a ako se predomislite, moći ćete tu stvar prodati dalje po sličnoj cijeni.

Priča priču
Ono što je sigurno je to da polovni namještaj ima puno više osobnosti nego novi, i uvijek iza sebe ima neku zanimljivu priču. Zar nije zgodno da jedan mali stolić može biti iskra jednog sjajnog razgovora?

 

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 12:11h

Titogradske vijesti, top2,

11:10h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:28h

27.06.2024. u 23:06h

27.06.2024. u 23:06h

Skip to content