Čelanović: MMF potvrdio da bi ukidanje doprinosa za PIO značilo slom javnih finansija

Radio Titograd

09.05.2024, 12:54h

< 1 min

Foto:SD

 

Jedna od najuticajnijih međunarodnih finansijskih institucija, kao što je MMF, potvrdila nam je sumnje koje dijelimo sa građanima već mjesecima, poručio je generalni sekretar Socijaldemokrata (SDCG) Miloša Čelanovića.

“Ukidanje doprinosa za PIO i tako nagla rekonstrukcija sistema generacijske solidarnosti, koji je građen decenijama, uvela bi Crnu Goru u zonu potpune finansijske nestabilnosti. Crnogorska privreda i finansijski sistem, koji je svake godine pred pucanjem, što nam dokazuju enormna zaduženja na godišnjem nivou koja se mjere sada već milijardama, naći će se na još jednom ekspertskom udaru”, naveo je Čelanović u saopštenju za medije.

A cijenu će, kaže, naravno platiti građani!

“Kako? Najvjerovatnije kroz povećanje svih poreza, a posebno PDV-a, kroz nove namete od strane države ka privredi i neizbježno kroz nova zaduženja koja ćemo vraćati generacijama. Građani, ne dajte se zavarati nekim velikim brojevima i kalkulatorima koji na ekranu izbacuju cifre koje su lijepe za oči! Sjetimo se svi, da smo ne tako davno, primali plate u milionima ili čak milijardama dinara, a za njih mogli da kupimo hljeb i jaja, a ako bi roditelji požurili do prodavnice, ostalo bi prostora i za brašno”, poručio je Čelanović.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 18:51h

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 15:27h

Skip to content