Čelanović: Izbor Čađenovića u Odbor direktora CEDIS-a još jedna potvrda partitokratije aktuelne vlasti

Radio Titograd

29.03.2024, 13:55h

< 1 min

Foto:SD

 

Generalni sekretar Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Miloš Čelanović komentarisao je informaciju da se u novom sastavu Odbora direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) nalazi Vladimir Čađenović, koji je izvršni direktor CEDIS-a, konstatujući da je Vlada time demantovala tvrdnje da će se voditi meritokratskim principima i da nema mjesta partitokratiji.

„Sjajna vijest za energetski sektor! Možda i najbolji kadar Demokrata,najistaknutiji od tri musketara koji nam predvode energetske kompanije zarotiraće mjesto-da neće više biti izvršni direktor, biće u bordu direktora i popeće se stepenik više u procesu odlučivanja i rukovođenja Crnogorskim elektrodistributivnim sistemom”, kazao je Čelanović.

On je podsjetio da je Čađenović od CEDIS-a napravio debelog gubitaša, a preuzeo tu kompaniju kada je poslovala sa milionski pozitivnim rezultatom i desetinama miliona na računima.

„Da, to je najodgovornija osoba za zapošljavanje 247 novih radnika na mjesečnom nivou (čitaj 3000 godišnje) bez konkursa. Jer Demokrate se bore protiv partijskog zapošljavanja”, naveo je Čelanović.

Prema Čelanovićevim riječima Čađenović je prikrio gubitak od 15 miliona i želio ga predstaviti manjim, iako je i to ogroman gubitak, od 11 miliona eura.

„Snašao ga je DRI pa je dobio duplo negativno mišljenje na reviziju finansijskog poslovanja (nije se znalo gdje su par miliona-sitnica), kao i na reviziju poslovanja”, rekao je Čelanović.

On je dodao da je Vlada Crne Gore ponovo pokazala odlike partitokratskog upravljanja.

„Sve čestitke Vladi Crne Gore na izboru novog rukovodstva i na tome što je još jednom pokazala da nema mjesta partitokratiji u ovom sazivu. Živjela meritokratija (ali samo u kampanji)”, zaključio je Čelanović.

 

 

Autor:Radiotitograd.me

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 20:55h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 19:40h

Skip to content