Carinici zaplijenili neprijavljenu robu u vrijednosti od 13 hiljada eura

Radio Titograd

08.04.2024, 10:22h

2 min

Foto: Uprava carina

 

Tokom protekle sedmice službenici Uprave carina, Carinskih ispostava Dračenovac i Božaj oduzeli su robu vrijednu oko 13.000 eura, izdali ukupno sedam prekršajnih naloga i podnijeli jednu krivičnu prijavu nadležnom tužiocu zbog nedozvoljene trgovine, saopšteno je iz Uprave carina UC.

“Službenici Carinske ispostave Dračenovac su 1. i 3. aprila prilikom kontrole putničkih vozila na ulazu u Crnu Goru pronašli neprijavljenu robu, među kojom su bili odjeća, obuća, mobilni telefoni, itd., u vlasništvu dva fizička lica, čija je ukupna vrijednost iznosila 5.312 eura. Istog dana privremeno su oduzeli jedno putničko vozilo kojim je jedna osoba pokušala da napusti Crnu Goru sa isteklim inostranim registarskim oznakama (odjavljeno). Za počinjene prekršaje izdati su prekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 1.500 eura”, kazali su iz UC.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

4. aprila službenici Uprave carina – Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja su na carinskom terminalu u Rožajama izvršili kontrolu teretnog motornog vozila kojim je upravljao A.M. (45) iz Rožaja, a koje je deklarisalo robu “voda” za uvoznika u Crnoj Gori.

“Kontrolom vozila u tovarnom prostoru, između paleta sa vodom, pronađena je neprijavljena roba, razni odjevni predmeti, ukupne vrijednosti 4.100 eura. Protiv vozača je u konsultaciji sa nadležnim tužiocem iz Rožaja podnesena krivična prijava za nedozvoljenu trgovinu”, naglasili su iz UC.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

5. aprila službenici Carinske ispostave Božaj su u tri odvojena slučaja otkrili neprijavljenu robu, među kojom su bili duvan, stomatološki materijal i parfemi, ukupne vrijednosti 3.550 eura, dok je u jednom slučaju otkriven carinski prekršaj zbog propuštanja roka nosioca ATA karneta. U ovim slučajevima izrečene su prekršajne kazne u iznosu od 1.150 eura.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 18:51h

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 15:27h

Skip to content