Čarapić: Živković potvrdio da se DPS nikada neće odreći svojih antidemokratskih tekovina

Radio Titograd

23.06.2024, 15:12h

2 min

Foto:PES

 

Teza Danijela Živkovića da nema cijene po kojoj bi DPS prodala tekovine prethodnih političkih generacija je dokaz da se DPS nikada neće odreći svojih antidemokratskih tekovina. Realnost koju svaki građanin u Crnoj Gori zna je da je DPS decenijama bio politički sponzor kriminala i korupcije, a svojim izjavama Živković potvrđuje da je ovo i dan danas njihova jedina politička platforma.

Preko stotinu pedeset hiljada građana Crne Gore i njihovih porodica na svojoj koži nose tragove DPS nasleđa koje se ogleda u gašenju više desetina produktivnih fabrika i preduzeća, jer su upravo zbog DPS-a bili primorani da se bore za goli život i egzistenciju. Tekovine DPS-a su i duboko utkane u naše pravosuđe, jer su kriminalne aktivnosti i korupcija njihovih članova ruinirale ovu granu vlasti i unazadile našu državu. Tekovine DPS-a pamte i članovi porodice Duška Jovanovića, Slavoljuba Šćekića i mnoge druge žrtve višedecenijske torture. Takođe, tekovine njihovog obračuna sa NVO sektorom dobro pamti Vanja Ćalović, a tekovine njihove izborne reforme su svima nama poznate kroz kratkometražni film “Koverta” u kom glavnu ulogu igra njihov Slavoljub Stijepović. Tekovine DPS-a su i užasi sa Skaj aplikacije, koja je ogolila čvrstu spregu DPS-a, policije i narko klanova koji su u jedinstvenom nastupu sijali ambijent straha i neterpeljivosti u Crnoj Gori, pružali političku zaštitu dželatima mafije, uništavali živote opozicionim političarima, ispisivali fašističke grafite u Pljevljima i prijetili manjinskim narodima.

Zaključno, glavna tekovina DPS-a je srozan sistem vrijednosti koji je omogućio kriminalcima i tajkunima da vedre i oblače Crnom Gorom. A sada, kada pravda konačno stiže, kada nosioci korumpiranog sistema završavaju iza rešetaka, kada se staje na put zloupotrebama državnih resursa za lično bogaćenje i kada smo na korak od toga da dostignemo minimum evropskog standarda u oblasti vladavine prava, DPS sebe pokušava da prikaže neukaljanim braniteljem tekovina prethodnih generacija. U ovu manipulaciju ne vjeruje ni sami Danijel Živković a kamoli slobodan građanin Crne Gore, jer je danas svima jasno da svaki tračak nade za bolje sjutra, da svaki uspjeh Crne Gore, te svako naše partnerstvo i uvažavanje u međunarodnim krugovima, DPS pokušava da obesmisli.

Realnost je da će građani Crne Gore imati veće plate i penzije, benefite jedinstvenog tržišta Evropske unije, fer pravosuđe i siguran posao, a DPS-u ostaje da tumara u prošlosti i brani razne aktere Skaj aplikacije, što i jedino rade u deficitu konstruktivnog djelovanja.

 

 

Autor:Radiotitograd.me

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

13:28h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:11h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:07h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:03h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 11:39h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 11:27h

Skip to content