Čarapić: Pokušaji opstrukcije dobijanja IBAR-a, sugestije na medijske zakone formulisali sa dobronamjernom zajednicom stakeholdera iz te oblasti

Radio Titograd

29.05.2024, 15:23h

< 1 min

Imam potrebu da rasčistim još jednu stvar u kontekstu očiglednog pokušaja opstrukcije dobijanja IBAR-a od strane većeg broja formalnih ili neformalnih centara moći – Klub PES je dao ogroman doprinos da se dobiju pozitivni izvještaji za IBAR zakone, kako kroz komunikaciju sa Venecijanskom komisijom, tako i kroz komunikaciju sa Vladom, saopštio je Vasilije Čarapić, predsjednik Kluba poslanika Pokreta Evropa sad.

“Osim sugestija na medijske zakone, koje smo formulisali sa dobronamjernom zajednicom stakeholdera iz te oblasti, davali smo sugestije i na zakone iz oblasti pravosuđa koji su takođe formulisani uz konsultacije sa dobronamjernim stakeholderima. Sve što radimo radimo isključivo zarad zaštite javnog interesa, a naš rad je marljiv, dobronamjeran i nije bučan jer nas interesuju zdravi rezultati a ne slava.

Ako oćemo kao društvo da idemo naprijed, svi treba da se prihvatimo zadatka davanja konstruktivnog doprinosa našem društvu, naročito u susret velikim trenucima kakav je nesporno dobijanje IBAR-a.

Lako je ćutati i stajati sa strane, kreirati zlonamjerne narative i zadavati udarce onome koji radi ono što je obećao, ali to nije suština državničkog djelovanja”, naveo je on.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.06.2024. u 18:50h

Titogradske vijesti, top1

25.06.2024. u 14:01h

Skip to content