Čarapić: Moramo da slušamo nekoga ko je ministar postao samo zato što je nabildovan: Abazović: Ovo ti je zadnji put da vrijeđaš

Radio Titograd

11.12.2023, 14:49h

2 min

Neću dozvoliti politizaciju sektora bezbjednosti, poručio je danas u Skupštini ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

“Moramo da stvorimo slobodne i nezavisne institucije – one koje će biti zaštitćene od bilo kakvog političkog ili kriminalnog uticaja”, kazao je Šaranović, tokom rasprave o Prijedlogu zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

Bivši ministar Filip Adžić na to je kazao: “Neko drugi je gospodine Šaranoviću kritikovao svako vaše kadrovsko rješenje. Ako ste vi stvarni ministar niko do vas ne može odlučiti ko će biti direktor Uprave policije, jer se on samo može birati na vaš prijedlog. Neko iz vaše Vlade pokušava da vrši nezakonit uticaj i na vaš rad i na rad SDT-a, za čije interes se to radi, saigurno ne za interese poštenih i časnih policijskih službenika”.

Ja vas molim da zaista budete ministar unutrašnjih poslova i da pokažete integritet, kazao je Adžić.

“Da ne dozvolite da vam Pobjeda bude oglasna tabla ljudi koji žele da kadriraju u Crnoj Gori. Da vaša kadrovska rješenja i vaše moguće kandidate za direktora policije zastupa M portal i Pobjeda. Nemojte služiti tim interesima”, izjavio je Adžić.

Nakon Adžića govorio je Vasilije Čarapić iz PES-a.

“Molim vas da se to ne dešava više da neko priča neku priču i utiče na ministra koji ima veći integritet, za koga svi znamo da ima moralne kapacitete. On mora da sluša nekoga ko je ministar postao samo zato što je nabildovan…”, kazao je Čarapić.

“Ovo ti je zadnji put da si vrijeđao nekoga iz našeg kluba i bilo kog poslanika”, kazao je potom Dritan Abazović.

Nakon rasprave određena je pauza.

Nakon kraće pauze, sjednica je nastavljena.

Polsnaik URE Miloš Konatar pozvao je Čarapića da čuvaju dignitet Skupštine.

“Jedno je da kažemo da li neko ima hrabrosti da dođe u Skupštinu, a potpuno je drugo da neko priča nešto i da se kvalifikuje da li to “ima veze sa mozgom”. Nema veze sa mozgom kad ministar pravde priča da neko u policiji treba ili ne da obavlja neku funkciju, to nema veze sa mozgom, ali mi moramo čuvati dignitet jedni drugih. Pozivam Vas da ovo u dobroj namjeri prihvatite i nema potrebe da raspravu svodimo na to tako što ćete komentarisati nečiji fizički izgled, od vas očekujem puno toga”, kazao je Konatar.

Poslanik PES-a Miodrag Laković naveo je da je donošenje ovog zakona prvi korak u regulisanju oblasti u kojoj smo imali pravne praznine i nedostatke kad je riječ o nefunkcionisanju pravnih institucija.

Kazao je da se ne slaže sa stavom da stavljanje zemlje na sivu listu nije dramatično, te da bi crnogorska ekonomija jako teško trpjela tu hipoteku.

Predsjednik URE Dritan Abazović kaže da ođe samo vidi pohvale 43. Vlade.

“Ovaj prijedlog je pripremila 43. Vlada”, kazao je Abazović.

 

Sjednicu pratite na linku ispod: 

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

23:35h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

27.05.2024. u 23:27h

Skip to content