Čanak za HRT: Porfirije je moj prijatelj, to što se njemu dogodilo je poražavajuće

Radio Titograd

18.09.2022, 19:59h

< 1 min

U emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u gostovao je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, prenose vijesti.hrt.hr.

Komentirao je stanje u Srbiji, odnos prema Rusiji te protivljenje velikog dijela Srbije protiv Europrajda.. Osim toga, govorio je i o neprestanom zaoštravanju odnosa između Srbije i Hrvatske.

-EU ulaže u Srbiju, a Rusija u propagandu. Niko ne primjećuje da je zastava EU na svakoj drugoj investiciji u Srbiji. Ali svi primjećuju huligane i kriminalce na ulicama koji viču ‘Ko je protiv Rusije, taj je protiv Srbije- kazao je izmeđšu ostalog Čanak.

Rusku Federaciju, koju predvodi Vladimir Putin,  nazvao je “Trećim rajhom 21. vijeka”.

-Radi se o zločincima koji imaju pretenzije prema drugim državama i asimiluju druge narode pod izgovorom ‘rasne čistoće’. A to im, kao i uvijek dosad služi – za obračun s neistomišljenicima…Javna je tajna da Rusi u Srbiji finansiraju desničarske grupacije, Crkva Srbije je ispostava moskovske Crkve..Kad se Crkva prestane baviti politikom, ja ću se prestati baviti Crkvom- smatra Čanak.

On je naveo da je prijatelj sa patrijarhom Porfirijem.

-Mi smo dugogodišnji prijatelji, ali to što se njemu dogodilo je poražavajuće. Nikad ga nisam vidio kao čovjeka koji bi pristao na ovakav tip manipulacije. Čovjeka koji je dao orden Viktoru Orbanu, a koji je par dana prije toga otkrio bistu zločinca Mikloša Hortija. I kakva je to promocija hrišćanskih vrijednosti postavljanjem žilet-žice na granicu- naglašava Čanak.

Kazao je da “u Srpskoj pravoslavnoj crkvi ima hrišćanstva koliko i seksa u braku – intervali su kraći, a licemjerje veće”.

OPŠIRNIJI INTERVJU MOŽETE POGLEDATI I PROČITATI OVDJE.

 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

29.09.2022. u 23:54h

Titogradske vijesti, top1

29.09.2022. u 23:37h

Titogradske vijesti, top1

29.09.2022. u 22:34h

Sport, top1

29.09.2022. u 22:25h

Titogradske vijesti, top1

29.09.2022. u 22:12h

Skip to content