Čaj od peteljki trešanja za glatku i nježnu kožu

Radio Titograd

10.05.2024, 05:47h

< 1 min

Foto:Pixabay

 

Na plaži, pod zracima sunca, celulit je vidljiviji nego kod kuće. Zato je krajnje vrijeme da se pozabavite ovim estetskim problemom.

Ne morate da plaćate skupe tretmane, uklonite ga sami uz ove prirodne metode. Da biste poboljšali varenje i izbacivanje štetnih materija iz organizma, a time uklonili i celulit, pijte čaj od peteljki trešanja. U jedan litar hladne vode potopite 50 grama peteljki, poklopite i ostavite da stoje 12 sati. Zatim ih kuvajte nekoliko minuta kad tečnost provri, pa ubacite pola kilograma očišćenih trešanja. Poslije 20 minuta procijedite i pijte pet puta dnevno po jednu čašu. Tri puta dnevno jedite po pola šolje sjeckanog ananasa, u periodu od dvije nedjelje. Celulit će se vidljivo ublažiti, jer se u ananasu nalazi enzim bromelain koji djeluje kao diuretik i podstiče razgradnju masti ispod kože. Zatim napravite pauzu od tri nedjelje.

Svakog dana popijte dva litra vode koja će poboljšati cirkulaciju i pomoći izbacivanje štetnih materija iz organizma. Obavezno popijte jednu čašu ujutru, na prazan stomak i pola sata prije svakog obroka, a ostalu količinu u međuvremenu. Izbjegavajte da pijete vodu za vrijeme jela, jer se tako usporava varenje.

 

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

29.05.2024. u 08:53h

Titogradske vijesti, top2

29.05.2024. u 08:48h

Titogradske vijesti, top2

29.05.2024. u 07:15h

Skip to content