Čađenović na saslušanju u SDT

Radio Titograd

09.12.2022, 12:53h

< 1 min

Foto:PR centar

 

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je jutros uhapsilo specijalnog tužioca Sašu Čađenovića. On je priveden u Tužilaštvo na saslušanje.

SDT tereti Čađenovića da je, obavljajući funkciju specijalnog tužioca, u periodu od sredine 2020. do 2022.godine, učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja.

– Specijalno državno tužilaštvo će, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi – saopštio je državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Čađenović je javnosti poznat i kao postupajući tužilac u slučaju za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine.

On je optužnicu podigao zajedno sa tadašnjim glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem. Viši sud je 2019. godine prvostepeno osudio optužene, ali je Apelacioni sud kasnije poništio tu presudu i suđenje vratio na početak.

Tužilac Čađenović je nastavio i u ponovljenom postupku da zastupa tužbu protiv optuženih u slučaju “državni udar”, a 29. novembra ove godine Vijeće Višeg suda odlučilo je da zbog “novog činjeničnog stanja u ovom predmetu, specijalno državno tužilaštvo ima rok od 15 dana da dostavi sudu novu optužnicu”.

 

Izvor:Pobjeda

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 23:33h

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 23:04h

Skip to content