Budva: Zbog iznude od 30.000 eura uhapšene tri osobe, među njima i škaljarac

Radio Titograd

07.07.2022, 12:09h

< 1 min

Foto:UP

Zbog krivičnog djela iznuda u Budvi su uhapšene tri osobe a među njima je, kako nam je nezvanično potvrđeno i bezbjednosno interesantno lice koje se dovodi u vezu sa škaljarskim klanom.

-Službenici Centra bezbjednosti Budva su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, lišili slobode N.P. (29) iz Nikšića, S.P. (25) iz Budve i I.R. (35) iz Berana zbog sumnje da su izvršili krivično djelo iznuda na štetu B.K. Prilikom lišenja slobode kod osumnjičenih je pronađen novac u iznosu od 4.600 eura. Osumnjičeni su lišeni slobode sinoć i sprovedeni su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilštvu u Kotoru na dalju nadležnost i postupanje- navode iz Uprave policije.

Ova lica su, kako se sumnja, od novembra 2021. godine do kraja juna ove godine, u namjeri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, prijetnjom od B.K. iznudili više hiljada eura, na način što su upućivali pozive oštećenom i neposredno se sastajali sa njim kao navodni posrednici između oštećenog i lica iz Kotora kojima je B.K. dugovao novac na ime navodno propalog posla.

-N.P., S.P. i I.R. su 29. juna otišli u kuću u kojoj živi otac oštećenog B.K., kojom prilikom su od njega zahtijevali da obezbijedi novac do 5. jula upućivajući mu prijetnje.Potom je N.P. 2. jula pozvao oštećenog B.K. koji mu je tada saopštio da se još uvijek nije snašao za novac, nakon čega mu je N.P. uputuo niz prijetnji po život i živote članova njegove porodice.N.P. je juče došao u Budvu i sastao se sa majkom oštećenog B.K. koja mu je tom prilikom predala novac u iznosu od 4.600 eura.Osumnjičeni su od B.K. navedenim radnjama iznudili novac u iznosu od oko 30.000 eura- objašnjavaju iz UP.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top1

19.08.2022. u 21:42h

Titogradske vijesti, top2,

20:54h

Titogradske vijesti, top1

19.08.2022. u 20:37h

Skip to content