“Brutalni hibridni napadi na Crnu Goru, stići će pomoć NATO”

Radio Titograd

09.09.2019, 00:00h

< 1 min

Foto: Gov.me

Odavno je poznato da je Crna Gora na vrhu liste zemalja protiv kojih se vodi hibridni rat, ali NATO i Evropska unija zajedno rade na eliminaciji tih prijetnji, što će umnogome pomoći na smanjenju uticaja nekih država uopšte na Balkanu, kaže za Dnevne novine hrvatski analitičar bezbjednosti Igor Tabak.

NATO kontrahibridni tim za podršku stiže u Crnu Goru NATO kontrahibridni tim za podršku stiže u Crnu Goru
On je istakao da ni u EU ni u NATO-u niko ne zaboravlja pokušaj državnog udara 2016, niti kampanje protiv Crne Gore prije njenog ulaska u NATO savez.

“Gledano sa stručne strane kampanja koja je vođena protiv Crne Gore i njenog ulaska u NATO je vrlo neuobičajena. Hrvatska, na primjer, je ulazila u NATO i vođena je rasprava da li treba da bude dio Alijanse ili ne, ali to nikako nije ni ličilo na kampanju u Crnoj Gori. To su sve aspekti koji čine jednu sliku o brutalnim hibridnim napadima na Crnu Goru i zato dolazak NATO kontrahibridnog tima ne predstavlja nikakvo iznenađenje”, kaže Tabak.

Podsjetimo, NATO kontrahibridni tim za podršku, stiže u Crnu Goru, najmlađu članicu Alijanse.

Tabak ističe da će Crna Gora ubuduće imati veliku pomoć i NATO alijanse i Evropske unije u antihibridnoj borbi.

“Sasvim je očekivana takva reakcija NATO-a i treba očekivati vrlo kvalitetan rad tima koji dolazi i koji će pokušati da da odgovor na sva crnogorska pitanja povodom hibridnih udara na nju”, kaže Tabak.

 

 

 

 Izvor: Dnevne novine

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 08:01h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 07:58h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 07:38h

Skip to content