Brnabić: Srbija nije uradila ništa da započne krizu

Radio Titograd

01.08.2022, 13:18h

< 1 min

Premijerka Ana Brnabić saopštila je da sve što se dešava na Kosovu predstavlja “rezultat unilateralnih poteza” premijera Aljbina Kurtija, prenijela je Radio-televizija Srbije (RTS)

“Srbija ništa nije uradila da započne ovu krizu, Srbi na KiM nijesu učinili apsolutno ništa da izazovu ovo što danas vidimo. Upravo suprotno, ovo je epilog višegodišnjeg maltretiranja Srba na KiM i nepoštovanja međunarodnih sporazuma. Predsjednik (Srbije Aleksandar) Vučić i Srbija pozivaju na mir, stabilnost, povezivanje i saradnju, a Aljbin Kurti je sramota današnjeg Balkana”, navela je Brnabić.

Premijerka Srbije ističe da je Kurti “čovjek čija je jedina politika stalno nasilje i stalne provokacije”.

“Kurti je taj koji je doveo stvari do ove tačke – ukidanjem prava glasa Srbima, zabranom održavanja izbora na teritoriji KiM, nepoštovanjem Briselskog sporazuma i otvorenim priznanjem da Priština nikada neće implementirati Briselski sporazum, kao i namjerno pogrešnim i selektivnim tumačenjem starih sporazuma”, rekla je Brnabićeva.

Podsjećamo, građani su u toku prošle večeri postavili barikade na sjeveru Kosova, poslije najave Prištine da od danas počinje primjena odluke o preregistraciji vozila i ličnim kartama.

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2,

15:00h

Titogradske vijesti, top2

14.08.2022. u 14:50h

Titogradske vijesti, top2

14.08.2022. u 13:12h

Sport, top2

14.08.2022. u 12:43h

Skip to content