Brnabić: Saglasna sam sa Boreljom, 21. novembar ne treba dočekati bez dogovora

Radio Titograd

15.11.2022, 11:25h

< 1 min

Foto:RTS

Srbi sa Kosova ne traže mnogo, oni samo traže poštovanje Briselskog sporazuma, poručila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić i dodala da je saglasna sa šefom evropske diplomatije Đuzepom Boreljom da 21. novembar ne bi trebalo dočekati bez dogovora, prenosi RTV.

Brnabić, koja boravi u poseti Singapuru, na pitanje šta očekuje od nedelje, 21. novembra, u ponoć, rekla da je saglasna sa Boreljom da 21. novembar ne bi trebalo dočekati bez dogovora, prenosi Kosovo onlajn.

“Ne mogu naši evropski partneri i naši partneri u SAD više da tolerišu jednostrano kršnje svih sporazuma koji su potpisani i ja se nadam da će svakako doći do dogovora”, rekla je Brnabić za Tanjug.

Podvukla je da Srbi sa Kosova traže da Priština krene u implementaciju Briselskog sporazuma, potpisanog 2013. godine, koji garantuje EU, da se poštuju svi sporazumi koji se tiču tablica, a koji su potpisani ranije.

Ističe da nije sigurna šta će se dešavati od nedelje u ponoć, ali da Srbija ima mnogo toga da izgubi imajući u vidu koliko je ekonomski napredovala.

“Koliko smo naporno radili na tome da izgradimo Srbiju, ovako kao što jesmo poslednjih godina, a onda vas Priština i Kurti vrate da rešavate neke stvari, koje su već riješene”, konstatovala je Brnabić i dodala da svi računaju da će Srbija uvek biti fleksibilna i tolerantna preko svake mjere.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2

28.11.2022. u 22:43h

Titogradske vijesti, top2

28.11.2022. u 20:41h

Skip to content