Brđanin: Nije postojao ni jedan razlog za moje razrješenje

Radio Titograd

30.03.2023, 18:53h

< 1 min

Smijenjeni direktor Uprave policije Zoran Brđanin kazao ocijenio je da vlada odluku o njegovoj smjeni donijela arbitrarno, a to potvrđuje činjenica da su Vlada i premijer vršili pritisak da podnese ostavku i kako on  to nije uradio onda su pokušali da osmisle razloge za njegovu smjenu.

Brđanin za u intervjuu za TVCG podsjetio da je zakonom proisano da je policija politički i ideološki neutralna i da su razlozi za smjenu direktora  policije  jasno pobrojanu u zakonu. U slučaju njegovog razrješenja nije postojao ni jedan razlog, kazao je Brđanin.

Najavio je da će iskoristiti sva pravna sredstva za zaštitu svojih prava.

“Zatražiću odlaganje odluke o razrješenju, dok sud ne utvrdi zakonitost takve odluke. Ukoliko bude potrebno pokrenuću upravni postupak, a očekujem i da će zaštitnik imovinskih prava pokrenuti regresni postupak” ,kazao je smijenjeni direktor UP.

Istakao je da osjeća odgovornost zbog hapšenja kolege Dejana Kneževića, ali i odgovornost za jedan veliki sistem koji čini preko 4.000 ljudi.

 

Podsjetimo, Vlada u tehničkom mandatu  usvojilaje  prijedlog ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i na  današnjoj sjednici smijenila Brđanina, koji je prethodno odbio da podnese ostavku, nakon što je prošle srijede uhapšen njegov pomoćnik Dejan Knežević.

Podijeli na:

Magazin, top2

01.06.2023. u 17:28h

Titogradske vijesti, top1

01.06.2023. u 16:52h

Titogradske vijesti, top2

01.06.2023. u 13:47h

Skip to content