Brđanin i Fluri o unapređenju saradnje crnogorske i švajcarske policije

Radio Titograd

26.02.2024, 19:13h

< 1 min

Danas se direktor Uprave policije, Zoran Brđanin, sastao sa švajcarskim oficirom za vezu, Rodžerom Flurijom kojom prilikom su razgovarali o saradnji crnogorske i švajcarske policije, koja je ocijenjena kao kontinuirano dobra, posebno kada je u pitanju operativna međunarodna policijska saradnja i broj razmijenjenih komunikacija i slučajeva, saopšteno je iz Uprave policije.

“U tom kontekstu su takođe sagledane mogućnosti unapređenja saradnje kroz potpisani Sporazum o policijskoj saradnji u borbi protiv kriminala iz 2016. godine, a koji predstavlja pravni okvir za intenziviranje saradnje i efikasniju borbu protiv organizovanog kriminala, terorizma i finansiranja terorizma, trgovine ljudima i krijumčarenja migranata, kompjuterskog kriminala, nedozvoljene trgovine narkoticima, i drugim oblicima kriminala”, navodi se u saopštenju.

Na liniji navedenog Brđanin i Fluri saglasili su se da će se u narednom periodu preduzeti koraci za dodatno intenziviranje saradnje kriminalističkih policija, a naročito kada je riječ o razmjeni informacija i suzbijanju trgovine ljudima.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 20:55h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 19:40h

Skip to content