Bratić: Sva rješenja zakonita, mnogi će imati štošta da objašnjavaju

Radio Titograd

06.05.2024, 17:22h

< 1 min

Foto:Vlada CG

 

Bivša ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić poručila je da su sva rješenja zakonita i dodala da će kad vrijeme prođe mnogi imati štošta da objašnjavaju.

Iz NVO Centar za građansko obrazovanje saopštili su da je od 140 pokrenutih postupaka zbog smjena direktora vaspitno-obrazovnih ustanova u vrijeme mandata Bratić, do sada 130 okončano pravosnažnim presudama koje utvrđuju nezakonitost tih smjena i administracije kojom je rukovodila Bratić, dok je 10 postupaka još u toku.

“Vrlo je teško komentarisati sudski postupak i odluke sudova od strane nekog ko nije učestvovao u tim istim postupcima, ili još gore kome nije dozvoljeno da bude učesnik u postupku. Posebno imajući u vidu stanje u crnogorskom sudstvu koje je daleko od zavidnog. Zato čudi nesmotrenost jedne NVO koja se nesporno bavi politikom da daje bilo kakve komentare u tom pravcu”, navela je Bratić u reagovanju.

Ona i dalje tvrdi da su sva rješenja zakonita, i dodaje da kad vrijeme prođe “mnogi će imati štošta da objašnjavaju”.

“U ovoj (i svim drugim zemljama), pripadnici svih profesija moraju da ispunjavaju određene uslove, kriterijume, prolaze kroz neke (zakonite) filtere da bi se bavili svojim poslom. Šta kvalifikuje baš ovu NVO da se bavi samo određenim temama i ljudima, a neke druge vrlo jasno i ‘glasno’ zaobilazi? Šta je, u konačnici, kvalifikuje, da se bavi bilo čim, čak i ovako selektivno kako se bavi? Ova tema, toliko puta eksploatisana, imaće svoj sudski epilog, kao i mnoge dosad pokrenute o kojima ova NVO ćuti kad ih izgubi, a to nije rijetko”, zaključila je Bratić.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 18:51h

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 15:27h

Skip to content