Branioci Kneževića: Odbio da, dok je u pritvoru, svjedoči o aferama Mila Đukanovića “Ničija kuća” i “Prvi milion”!

Radio Titograd

31.05.2024, 13:52h

2 min

Danas su u zatvoru u Spužu gospodina Duška Kneževića posjetili njegovi advokati Dražen Medojević i Marko Ivanović, saopšteno je iz Atlas grupe.

Knežević, prema riječima advokata Ivanovića, tvrdi da je odveden iz Spuškog zatvora bez poziva, na način što mu je samo rečeno da mora odmah da se spremi da ide u sud na saslušanje, gdje ga je čekao njegov branilac Medojević, koji mu je objasnio da je zbog hitnosti slučaja moralo tako da se reaguje, a da oni nijesu imali drugog načina da ga obavijeste. Tužiteljka Tanja Čolan Deletić ga je obavijestila da je tu u svojstvu građanina i da treba da odgovori na pitanja vezano za slučajeve koji su još u fazi izviđaja, a u pitanju su poznate afere zvane “Ničija kuća” i “Prvi milion”, te povezanost g-dina Mila Đukanovića sa kastodi računom.

-Knežević je odbio da se izjašnjava po tim predmetima, kazavši Tužiteljki isto što je nedavno rekao medijima, da neće odgovarati na pitanja dok je u zatvoru u Spužu, a posebno ne kao svjedok protiv drugih lica, jer ne želi da ponovo bude iskorišćen i zloupotrijebljen, kao što je već bio politički iskorišćen za borbu protiv Mila Đukanovića i rušenje njegovog režima. Dakle, vodiće se samo svojim interesima u vezi sa zaštitom uništene i povraćajem oduzete imovine, arbitraže i interesom preko hiljadu ljudi iz Atlas grupe koji su ostali bez posla, tako da više kod njega ne postoji, kako on to kaže, “zavičajni romantizam” – naveo je Ivanović.

Kneževićev stav je, kaže Ivanović, da gospodin Novović i SDT, ako žele da riješe slučajeve najvećih afera u Crnoj Gori – “Koverta”, “Ničija kuća”, “Prvi milion”, kastodi računa, znaju kako da uspostave kontakt sa gospodinom Kneževićem radi dogovora potencijalne saradnje s njegove strane.

-Istakao bih i da je kolega Medojević sugerisao da Duško Knežević mora imati čvrste garancije vezano za svoju bezbjednost i uslove za ukidanje pritvora i mogućnost obavljanja poslovnih aktivnosti koje se tiču Univerziteta, svoje poslovne grupacije i svoje imovine, te garancije da će mu se omogućiti aktivno učešće u potencijalnom arbitražnom postupku. Dakle, smatramo da je to način koji bi išao u pravcu stvaranja preduslova za pravo rješenje u konkretnom slučaju” izjavio je jedan od Kneževićevih advokata Marko Ivanović – zaključio je Ivanović.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 18:35h

Titogradske vijesti, top1, Uncategorized

23.06.2024. u 17:52h

Sport, Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 17:13h

Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 16:52h

Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 16:48h

Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 15:21h

Skip to content