Branimir Janjević: Razlog moje ostavke je prelazak u VDT

Radio Titograd

23.02.2024, 12:56h

< 1 min

Foto:CDM

 

Povodom jučerašnje objave da je na poziciji Generalnog direktora Direktorata za međunarodnu pravosudnu saradnju u Ministarstvu pravde podnio ostavku, Branimir Janjević ističe da, imajuci u vidu svoje dugogodišnje iskustvo u pravosuđu, najpretežniji razlog njegove ostavke je upravo njegov dalji profesionalni angažman.

“Pa sam u tom cilju planirao prelazak u Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore, a koji prelazak bi bio realizovan na osnovu sporazuma o preuzimanju shodno Zakonu o državnim službenicima i namještenicima Crne Gore, za čije zaključenje naredne nedjelje je najavio potpis i saglasio se, pored Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića, i ministar pravde Andrej Milović“, kazao je Janjević.

S druge strane, što se tiče ekstradicionog postupka južnokorejskog državljanina Heung do Kvona, imajući u vidu da se radi o zaista složenom i jedinstvenom slučaju, kao nekome ko je gotovo 15 godina dio crnogorskog pravosuđa, Janjević je mišljenja da bi bilo neetički da se miješa ili komentariše sudski postupak koji je u toku.

“Posebno imajući u vidu da su branioci okrivljenog najavili izjavljivanje žalbe protiv prvostepenog rješenja, te da će Apelacioni sud Crne Gore očigledno nanovo odlučivati u ovoj pravnoj stvari, i između ostalog se izjašnjavati i u odnosu na podatke koje odbrana problematizuje. Stoga, mislim da je najbolje sačekati epilog ekstradicionog postupka, te se do tada uzdrzati od eventualnih komentara”, kazao je Janjević.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.04.2024. u 19:42h

Titogradske vijesti, top1

20.04.2024. u 15:19h

Skip to content