Božović: Rješenjima novog zakona Vlada ima namjeru da obesmisli postojanje sindikata, pa i Sindikata prosvjete

Radio Titograd

13.06.2024, 12:15h

2 min

Foto:RTCG

 

Uvažena koleginica, učiteljica, Branka Marković, sadašnja poslanica PES-a, je u jučerašnjem partijskom saopštenju iznijela niz neistina. Što se tiče Sindikata prosvjete, niti jednu istinu.
Tačno je, koleginice Branka, da u Nacrtu zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru nije predviđen ni jedan dodatak za prosvjetne radnike. Slučajno ili ne, ne znam. Raduje me što javno izjavljujete, nakon što smo iz Sindikata prosvjete ukazali na mogućnost smanjivanja zarada, da do toga neće doći, navodi se u reagovanju Radomir Božovića predsjednika Sindikata prosvjete Crne Gore.

Istina je , dodaje, da ponuđenim rješenjima novog zakona Vlada ima namjeru da obesmisli postojanje sindikata, pa i Sindikata prosvjete.

“Da Vlada sama, bez učešća prosvjetnih radnika, može da nam povećava, ali i smanjuje plate. To nijeste demantovali, što izaziva dodatnu bojazan i potkrepljuje sumnje da u ovom Nacrtu zakona ništa nije slučajno. Bojim se da nijeste ni pročitali ponuđenu verziju Nacrta zakona, ali ste spremni da napadate i iznosite niz neistina i ničim potkrijepljenih tvrdnji, dovodeći Radomira Božovića, predsjednika Sindikata prosvjete, u vezu s nekim političkim partijama. Pri tom se krijući iza poslaničkog imuniteta. To što su Vama dojučerašnji koalicioni partneri i najbliži partijski saradnici postali najljući neprijatelji, pa Vas opsijedaju paranoje i teorije zavjere, Sindikat prosvjete nije kriv! Ko je prošle zime radio protiv interesa prosvjetnih radnika, sprečavajući da se primijeni tadašnji Granski kolektivni ugovor i uvećanje zarada prosvjetnim radnicima od 10%, svi smo vidjeli. Vi, koleginice Marković! “, navodi Božović.

Predsjednik Sindikata prosvjete je instruisan samo od Glavnog i Izvršnog odbora Sindikata prosvjete, i zastupa isključivo interese prosvjetnih radnika. Jedina politika kojom se bavimo u Sindikatu prosvjete je da nam obrazovni sistem bude bolji, i da nastavnik, kao stožer obrazovanja, bude motivisan i zadovoljan.

“Uostalom, ako imate bilo kakav dokaz za svoje optužbe, iznesite ih. Ja i dalje nudim svoj telefon i kompjuter na vještačenje. Pa, ako nađete makar jedan moj kontakt s bilo kojim funkcionerom, bilo koje političke partije u Crnoj Gori, ili tajni sastanak, ja sam spreman da snosim sve moguće posledice. Umjesto da svoju energiju i znanje trošite na dobrobit prosvjetnih radnika, Vi se bavite jeftinim politikanstvom i iznošenjem neistina. To, koleginice Branka, ne priliči prosvjetnim radnicima!”, navodi Božović.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2

15.07.2024. u 05:27h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

15.07.2024. u 05:17h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

15.07.2024. u 05:14h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

15.07.2024. u 05:11h

Sport, Titogradske vijesti, top2,

05:07h

Sport, Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 18:46h

Sport, Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 18:43h

Titogradske vijesti, top2

14.07.2024. u 18:38h

Skip to content